Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

Ο Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΛΑ.Ο.Σ. στην Αττική, μιλώντας στον «Real Fm», ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να πάρει την ευθύνη καταψηφίζοντας το μνημόνιο, να στείλει τον κόσμο να τρώει απ' τα σκουπίδια! Και παρότι όπως είπε «το σιχαίνεται», αν εκλεγεί περιφερειάρχης, δεσμεύτηκε ότι θα το εφαρμόσει μέχρι τελείας!

Λίγο μετά, βέβαια, αναίρεσε την ίδια του τη δικαιολογία, δηλώνοντας ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει και ότι το μνημόνιο είναι το αποτέλεσμα της χρεοκοπίας. Προσπαθώντας, δε, να ταυτιστεί με το λαό που βαρυγκομά έφτασε να δηλώσει ότι και ο ίδιος έχει μείωση στο εισόδημά του («στις επιχειρήσεις μου, στον τζίρο και στη βουλευτική αποζημίωση»...) κι ότι ψηφίζοντας το μνημόνιο προστάτευε τα συμφέροντα του λαού που τον εξέλεξε βουλευτή.

Στον άκρατο λαϊκισμό και στην κινδυνολογία καταφεύγουν τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. για να δικαιολογήσουν τη στήριξη που παρέχουν στην αντιλαϊκή πολιτική και να την παρουσιάσουν στα μάτια του λαού σαν «μονόδρομο».

Η μόνη αλήθεια στα παραπάνω είναι η δέσμευσή του πως θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Γιατί αυτό ζητούν τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπεί το κόμμα του κ. Γεωργιάδη. Και όχι βεβαίως για να υπερασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα που πλήττονται βάναυσα απ' την πολιτική που σθεναρά στηρίζει ο ΛΑ.Ο.Σ.

***

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Η κυβέρνηση Παπανδρέου εξαπάτησε το λαό. Εφαρμόζει το αντίθετο ακριβώς πρόγραμμα από αυτό που είχε παρουσιάσει στις εκλογές...» (από προεκλογικό φυλλάδιο). Ο Αλ. Αλαβάνος εξαπατά το λαό με την παραπάνω εκτίμηση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει το άγριο αντιλαϊκό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί είχαν αυταπάτες και προσπάθησαν, όπως προσπαθούν και τώρα, να τις περάσουν στο λαό για να τον εγκλωβίσουν στην αντιλαϊκή πολιτική.

Οσο για το ότι «ο πρωθυπουργός των ξένων Γ. Παπανδρέου εμπνεύσθηκε από τον Ξέρξη, τον Μοροζίνι και τον Λόρδο Ελγιν....», η εξουσία στην Ελλάδα είναι εξουσία των μονοπωλίων, που η κυβέρνηση υπηρετεί. Εναλλάξ οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, υλοποιούν τις ανάγκες του κεφαλαίου σε συνεργασία με τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ, κ.ά., για να ισχυροποιήσουν τα μονοπώλια στις διεθνείς αγορές. Εφαρμόζουν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που ψήφισε και ο ΣΥΝ. Οι αποφάσεις της ΕΕ επιταχύνονται σε περίοδο κρίσης, ώστε η εργατική δύναμη να γίνει ακόμα πιο φθηνή, να γενικευθούν η εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών, οι ιδιωτικοποιήσεις. Η παραπάνω δήλωση για κυβέρνηση των ξένων αθωώνει την εξουσία των μονοπωλίων, τη στρατηγική τους που υλοποιείται χρόνια - με ιδιαίτερη οξύτητα την τελευταία 20ετία - που και ο Αλαβάνος στήριξε με τον ΣΥΝ και στηρίζει και σήμερα ως προς το περιεχόμενό της.

***

«Δικό τους άνθρωπο» θεωρούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες του Πειραιά τον πράσινο υποψήφιο Γ. Μίχα και δεν το κρύβουν. Αλλωστε τον γνωρίζουν πολύ καλά από τη θητεία του ως νομάρχη. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε σχετικό σχόλιο από το προχτεσινό «Εθνος»: «Ιδιαίτερα θερμή ήταν η συνάντηση που είχε χθες στο κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γ. Μίχας με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της Ενωσης Επιμελητηρίων Γ. Κασιμάτης, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γ. Ζησιμάτος και πολλοί άλλοι μίλησαν με πολύ θερμά λόγια για τη συνεργασία που είχαν με τον κ. Μίχα στη διάρκεια της θητείας του ως νομάρχη. Οταν, μάλιστα, άρχισαν να αναφέρουν τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας νέας αγοράς, σύνδεσης της ναυτιλίας με την πόλη κ.ο.κ., ο Γιάννης Μίχας διερωτήθηκε: «Καλά, βρε παιδιά, το πρόγραμμά μου έχετε διαβάσει;». Και αυτό διότι για όλα υπήρχαν τοποθετήσεις στο πρόγραμμα του συνδυασμού, με μια λεπτομέρεια: Το πρόγραμμα είχε κυκλοφορήσει λίγη ώρα νωρίτερα. Αρα, το πρόγραμμα, τουλάχιστον, μάλλον εξασφάλισε ήδη θετική ψήφο! Ο εργαζόμενος λαός του Πειραιά ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας δώσει την Κυριακή στην κάλπη την απάντηση που πρέπει: Αποφασιστικά «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ