Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στέλλα Χριστοδουλάκου

Ψυχίατρος στο ΨΝΑ, μέλος της Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο

Προέρχομαι από ένα νοσοκομείο με βαριά αποστολή. Είμαι ψυχίατρος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί και - όπως σε όλο το χώρο της υγείας - έχουμε δει τι γίνεται στο χώρο της κρατικής υγείας που έχει απομείνει. Το σημαντικό αυτό αγαθό της υγείας γίνεται αγοραίο εμπόρευμα.

Η επίθεση αυτή είναι βέβαια ενιαία σε όλο το χώρο και δε θα μπορούσε να ξεφύγει η ψυχική υγεία. Πόσο μάλλον που οι δικοί μας άνθρωποι, οι ασθενείς μας, είναι μάλλον το πιο ευάλωτο, το πιο αδύναμο και κοινωνικά και οικονομικά και πολιτικά κομμάτι του λαού. Μια ιδιαιτερότητα υπάρχει στο δικό μας χώρο, που πλέον έχει μπει η ημερομηνία λήξεως: 31 Ιούνη του 2015 τα τρία τελευταία ψυχιατρεία θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν καταργηθεί. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι σ' εμάς πλέον έχει φανεί ξεκάθαρα το παραμύθι της «Ευρωπαϊκής Ενωσης των λαών» που αποκάλυψε το ΚΚΕ ευθύς εξαρχής. Γιατί εμάς δε μας κλείνει καμία τρόικα, κανένα μνημόνιο. Η ΕΕ ήδη πριν το 2000 έχει δεσμεύσει τις ελληνικές κυβερνήσεις σε αυτήν την κατάργηση των ψυχιατρείων. Και στο να μπορούν οι ΜΚΟ ν' αλωνίζουν το χώρο μας και να περνούν υπηρεσίες σε ιδιωτικά κέντρα.

Η λύση βρίσκεται μόνο στην ανατροπή αυτών των σχεδιασμών. Γιατί, κι αν έπεσε η πρώτη μάσκα, αυτή της ΕΕ, ήδη έχουν τρέξει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να την αναστηλώσουν μ' έναν καινούργιο σχεδιασμό, με το δίλημμα που προσπαθούν να παγιδέψουν μ' αυτό τους εργαζομένους, «θέλετε τον κακό σχεδιασμό του Σαμαρά ή προτιμάτε τον καλό μετασχηματισμό του νοσοκομείου που θα γίνει με τον Τσίπρα;». Την ανατροπή όλων αυτών των σχεδιασμών μόνο η ισχυρή θέληση του λαού μπορεί να την υλοποιήσει. Ισχυρός λαός σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ