Οι ζωντανές λαϊκές δυνάμεις να πάρουν την απόφαση που θα κάνει τη διαφορά
Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Μωραΐτης, αναφέρθηκε στον κάλπικο διαχωρισμό ανάμεσα στα «τοπικά» και τα γενικά προβλήματα του λαού και της χώρας, σημειώνοντας ότι «στην ΕΕ σχεδιάζονται ενιαία τα αντιλαϊκά μέτρα προς το συμφέρον του κεφαλαίου και υλοποιούνται από την Κεντρική και Τοπική Διοίκηση, με ευθύνη όλων των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων».

Εφερε παράλληλα μια σειρά από παραδείγματα που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, όπως το πώς κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμοι, πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τις Οδηγίες της ΕΕ για την Ενέργεια, έχουν γαζώσει τις κορυφογραμμές με ανεμογεννήτριες και μονάδες βιορευστών σε όλο το νομό, φουσκώνουν τα κέρδη των ομίλων, την ίδια ώρα που φουντώνει η ενεργειακή φτώχεια για τις λαϊκές οικογένειες. Το πώς την ώρα που ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας πανηγυρίζει ότι η Περιφέρεια είναι στις πρώτες θέσεις στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, στο νομό τα οδικά δίκτυα είναι σε πλήρη εγκατάλειψη, οι ελλείψεις στην πολιτική προστασία τραγικές, τα πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζονται με τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις. Και βέβαια τον τομέα της αγροτικής οικονομίας, όπου τα αδιέξοδα της ΚΑΠ, που εφαρμόζουν με ευλάβεια διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, το μεγάλο κόστος παραγωγής, τα πανάκριβα μέσα και εφόδια, η φοροληστεία και τα χαράτσια, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο επιβίωσης σε φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους.

«Στον αντίποδα της αντιλαϊκής πολιτικής βρέθηκαν και βρίσκονται το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση". Ηταν η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση», σημείωσε ο βουλευτής του Κόμματος, απευθύνοντας το κάλεσμα: «Αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, όλες οι ζωντανές λαϊκές δυνάμεις (...) να ξεπεράσουν τις παγίδες των ψεύτικων προσδοκιών και της αναμονής, να αχρηστεύσουν την παγίδα του "μικρότερου κακού" που γίνεται συνεχώς και πιο μεγάλο κάθε φορά. Να πάρουν την απόφαση που θα κάνει τη διαφορά, να μπουν στον αγώνα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, για να ισχυροποιηθεί παντού. Αυτό θα δώσει δύναμη στην υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, στην υπόθεση της Κοινωνικής Συμμαχίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τα ίδια κριτήρια και στον β' γύρο (2019-05-31 00:00:00.0)
Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ και στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση (2019-02-12 00:00:00.0)
Ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα (2015-01-17 00:00:00.0)
Δυναμώνουμε την ελπίδα με δυνατό ΚΚΕ για να γίνει ισχυρός ο λαός και το κίνημα ανατροπής (2014-05-16 00:00:00.0)
Τώρα πρέπει να γίνει το βήμα! (2007-09-06 00:00:00.0)
Πάλη μέσα και έξω από τη Βουλή για τα λαϊκά συμφέροντα (2004-03-18 00:00:00.0)