Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα

Περιοδεία του μέλους της ΚΕ και υποψήφιου βουλευτή Β' Πειραιά στο Δημαρχείο Κορυδαλλού

Με τους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού συνομίλησε την Πέμπτη ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Πειραιά, στη διάρκεια περιοδείας του στο Δημαρχείο.

Απηύθυνε το κάλεσμα στους εργαζόμενους να μην πέσουν στη παγίδα της όξυνσης της πόλωσης και της άσφαιρης αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, της νεολαίας, «τον εγκλωβισμό τους στη "λογική" του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και σκέψης».

«Ολες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις», τόνισε, «προσπαθούν να αξιοποιήσουν την εκλογική αναμέτρηση για να μπορέσουν την επόμενη μέρα να συνεχίσουν να προωθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να χρησιμοποιήσουν τη λαϊκή ψήφο για τη νομιμοποίηση της αντεργατικής πολιτικής, λέγοντας ότι αυτή είναι η θέληση του λαού».

«Το ίδιο», σημείωσε, «θα πρέπει να κάνουν οι άνεργοι, οι εργάτες, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι οι νέοι και οι νέες. Να αξιοποιήσουν τη μάχη των εκλογών και να τη δώσουν με τα δικά τους κριτήρια, έχοντας στο μυαλό τους την επόμενη μέρα».

«Ολες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις», πρόσθεσε, «έχουν ενιαία στρατηγική με διαφορετικό μείγμα, στρατηγική που είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας της πλουτοκρατίας και η διαχείριση της φτώχειας και της εξαθλίωσης»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κόψει τους δεσμούς με το λαϊκό κίνημα», τόνισε, «και αυτό τεκμηριώνεται στο πρόγραμμά του, στην κεντρική πολιτική σκηνή, στην τοπική διοίκηση, στο εργατικό κίνημα». Γι' αυτό την επόμενη μέρα, με όποια κυβέρνηση, «το πάνω χέρι θα συνεχίσουν να το έχουν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, αυτοί που έχουν τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας», οξύνοντας «τα προβλήματα των εργατικών, λαϊκών οικογενειών».

«Αυτό που κρίνεται σε αυτές τις εκλογές», υπογράμμισε, «είναι αν ο άνεργος, ο εργάτης, ο συνταξιούχους, ο φτωχός αγρότης, αυτοαπασχολούμενος, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, οι νέοι και οι νέες θα μπορέσουν από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Εχει αποδειχθεί σε όλες τις φάσεις ότι όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός είναι ο λαός. Γι' αυτό την επόμενη μέρα αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι δυνατό ΚΚΕ, δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση για την πάλη και την ανατροπή».

«Ισχυρό ΚΚΕ για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, τη μονομερή ολοσχερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή ευημερία με την εργατική τάξη στο τιμόνι της εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ