Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κλιμακώνει την πόλωση

Κλιμακώνει η ΝΔ την πολωτική, δικομματική της αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ εστιάζοντας στο ποιος από τους δύο μπορεί να προωθήσει ταχύτερα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου, όπως προβλέπονται στα μνημόνια διαρκείας που ισχύουν σε όλα ανεξαιρέτως τα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Στελέχη της ΝΔ κινδυνολογούν σε όλους τους τόνους ότι αν εφαρμοστεί το μείγμα διαχείρισης που προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός αναλαμβάνει μεγάλο «ρίσκο», προβάλλει ορατός ο κίνδυνος να πάνε χαμένες οι θυσίες του και η χώρα να χρειαστεί να μπει σε νέο μνημόνιο.

Παραπέρα, τα στελέχη της ΝΔ στοχεύοντας να βάλουν τα λαϊκά στρώματα να στοιχηθούν πίσω από τα συμφέροντα των μονοπωλίων, προπαγανδίζουν ότι φιλολαϊκά μέτρα μπορεί να παρθούν μόνο αν έχουμε «σταθερή και υψηλών ρυθμών ανάπτυξη» εντός ΕΕ και ευρώ. Ουσιαστικά μιλούν για διασφάλιση των κερδών των μονοπωλίων, της καπιταλιστικής ανάκαμψης, που έρχεται όμως μόνο από το παραπέρα τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, όπως ορίζουν όλα τα Σύμφωνα και οι Συνθήκες της ΕΕ.

Σε αυτή τη βάση, πάντως, προεκλογικών τοποθετήσεων και εξαγγελιών, αναμένεται να κινηθεί ο πρόεδρος του κόμματος, Αντ. Σαμαράς, στις συνεντεύξεις του που θα δημοσιοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, στην ομιλία του το βράδυ της Κυριακής στη γενέτειρά του Καλαμάτα και στις δύο κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις που προγραμματίζουν στη ΝΔ, την ερχόμενη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή στην Αθήνα.

Κατά τα λοιπά, με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις αυτές τις μέρες της Ντ. Μπακογιάννη και αν θα υπάρξει κάποια επίσημη δήλωση του αντιπροέδρου του κόμματος Δ. Αβραμόπουλου (έχει μετακομίσει στην Κομισιόν ως επίτροπος) σχετικά με τις εκλογές και την πορεία της ΝΔ. Αλλωστε, στην περίπτωση ήττας της ΝΔ στις 25 Γενάρη, πολλοί αναμένουν κινήσεις στο εσωτερικό της ακόμα και για αντικατάσταση Σαμαρά, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διεργασιών αναμόρφωσης της εγχώριας κεντροδεξιάς και δεξιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ