Το ΚΚΕ στο πλευρό των πληγέντων
Σάββατο 27 Ιούλη 2019 - Κυριακή 28 Ιούλη 2019

Κοντά στους πληγέντες στη συνοικία του Αη Γιώργη στο Κερατσίνι περιόδευσε την περασμένη Πέμπτη κλιμάκιο της ΚΟ Ταμπουρίων του ΚΚΕ με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Β' Πειραιά, περνώντας από τις οδούς Κρήνης, Καισαρείας, Ιπποκράτους και Στρατηγού Ιωάννου. Πολλοί κάτοικοι άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού ή του καταστήματος, συζήτησαν με το κλιμάκιο του Κόμματος για τις ζημιές που υπέστησαν και μετέφεραν τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την αποκατάσταση. Επισήμαναν δε την ανάγκη να γίνει γνωστό το πρόβλημά τους και να τους δοθεί οικονομική ενίσχυση από το κράτος, ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις αναγκαίες επισκευές.

Η Δ. Μανωλάκου ενημέρωσε τους κατοίκους για τις πρωτοβουλίες που παίρνει το ΚΚΕ και σημείωσε την ανάγκη να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές, είτε έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινες» είτε «πράσινες».

Ερώτηση στη Βουλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Παράλληλα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή αναδεικνύοντας ότι παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τις επιπτώσεις από το σεισμό, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το Κόμμα επισημαίνει τις μεγάλες ελλείψεις στην αντισεισμική θωράκιση, τις ζημιές που έχουν υποστεί λαϊκές κατοικίες, την υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών, και οι βουλευτές που υπογράφουν την Ερώτηση ρωτούν τα αρμόδια υπουργεία τι μέτρα θα πάρουν για:

Από την επίσκεψη της Διαμάντως Μανωλάκου στο Κερατσίνι
-- Να ολοκληρωθούν άμεσα όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι, είτε αφορούν κατοικίες για τις οποίες έχουν αναφερθεί βλάβες είτε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια.

-- Να αποζημιωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό όλοι οι πληγέντες, στο σύνολο του ποσού που απαιτείται για την επιδιόρθωση των βλαβών που έχουν υποστεί, είτε τα σπίτια τους είναι κατοικήσιμα είτε όχι. Να ισχύσει το ίδιο μέτρο για τους πληγέντες αυτοαπασχολούμενους, για την επιδιόρθωση βλαβών που έχουν υποστεί οι μικροεπιχειρήσεις τους.

-- Να εξασφαλιστεί με κρατική ευθύνη και στο σύνολό της η διαμονή των κατοίκων των οποίων τα σπίτια κρίνονται έστω και προσωρινά μη κατοικήσιμα.

-- Να αντιμετωπιστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία, που κρατάει εγκλωβισμένους τους εργαζόμενους την ώρα εκδήλωσης της μετασεισμικής ακολουθίας, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους.

-- Να ληφθούν μέτρα προσεισμικού ελέγχου και προστασίας για τα δημόσια κτίρια και τους χώρους συγκέντρωσης πολλών ανθρώπων (εργασιακοί χώροι, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, φροντιστήρια, χώροι συγκέντρωσης και διασκέδασης της νεολαίας κ.λπ.).

-- Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία στην Τοπική, Περιφερειακή και Κεντρική Διοίκηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ελλιπέστατες αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους (2021-08-18 00:00:00.0)
Παραμένουν τα προβλήματα στις σεισμόπληκτες περιοχές (2021-03-27 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τις ζημιές σε Σκόπελο και Μεσολόγγι (2019-10-08 00:00:00.0)
Δεκάδες τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό (2019-07-26 00:00:00.0)
Ενα χρόνο μετά τις βροχές δεν έχουν αποκατασταθεί οι καταστροφές (2019-02-12 00:00:00.0)
Μέτρα αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό ζητά το ΚΚΕ (2014-05-28 00:00:00.0)