Τρίτη 8 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τις ζημιές σε Σκόπελο και Μεσολόγγι

Από τις καταστροφές στην περιοχή του Μεσολογγίου
Από τις καταστροφές στην περιοχή του Μεσολογγίου
Μεγάλες καταστροφές στις περιοχές του Νέου Κλήματος, της Γλώσσας, του Λουτρακίου και του Πανόρμου στη Σκόπελο προκάλεσαν η έντονη βροχόπτωση - χαλαζόπτωση και η ανεμοθύελλα που σημειώθηκαν στις 4 Οκτώβρη.

Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι το νησί εξακολουθεί να παραμένει ανοχύρωτο απέναντι στα καιρικά φαινόμενα, αφού αντίστοιχες ζημιές έχει υποστεί και στο παρελθόν. Παράλληλα, αναδείχτηκαν οι διαχρονικές ευθύνες τόσο των κυβερνήσεων όσο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δημοτικών αρχών.

Με αφορμή τις μεγάλες ζημιές, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Διαμάντω Μανωλάκου κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Υποδομών μεταφέροντας τα αιτήματα των κατοίκων, μεταξύ άλλων για άμεση και πλήρη καταγραφή των ζημιών στα σπίτια, στα καταστήματα και καταλύματα και την καταβολή πλήρους αποζημίωσης στους πληγέντες.

Να γίνει επίσης άμεσα εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ στην αγροτική παραγωγή, κύρια στα ελαιόδεντρα, που καταστράφηκαν, να προχωρήσουν άμεσα ο καθαρισμός, η συντήρηση και η αποκατάσταση των καταστροφών στο επαρχιακό και δασικό οδικό δίκτυο, στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, στις σχολικές μονάδες και στα λιμάνια στο Λουτράκι και το Νέο Κλήμα από κονδύλια της Περιφέρειας και μέσω έκτακτης κρατικής επιχορήγησης, να δρομολογηθούν άμεσα έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των οικισμών της Σκοπέλου, όπως και στα άλλα νησιά των Β. Σποράδων.

Την πληγείσα περιοχή επισκέφτηκε το Σάββατο 5 Οκτώβρη κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σκοπέλου, όπου διαπίστωσε από κοντά τις μεγάλες ζημιές. Στους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής τέθηκαν τα ζητήματα της ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των οικισμών, της διεκδίκησης έκτακτης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των οδικών και κτιριακών υποδομών, ιδίως των σχολείων, όπου πρέπει να γίνουν και εργασίες πρόληψης και προστασίας.

Στο Μεσολόγγι

Μεγάλες είναι οι καταστροφές από τις πλημμύρες και σε όλη την έκταση του δήμου Μεσολογγίου, κυρίως στο Λεσίνι, αλλά και σε Κατοχή, Νεοχώρι, Αιτωλικό, Γουριά, Σταμνά κι αλλού. Κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του Κόμματος, επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές στη Δημοτική Ενότητα Οινιαδών.

Ο Νίκος Παπαναστάσης κάλεσε τους κατοίκους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, διεκδικώντας την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Παράλληλα, τους κάλεσε να καταδικάσουν όσους ευθύνονται, την Τοπική Διοίκηση, το δήμο Μεσολογγίου και την Περιφέρεια καθώς και την κυβέρνηση.

Οι καταστροφές αυτές και οι ζημιές «δεν είναι αναπόφευκτες ούτε απόρροια "ακραίων" φυσικών φαινομένων», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μεσολογγίου και προσθέτει: «Είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής, που εφαρμόζεται διαχρονικά, από όλες τις αστικές κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της ΕΕ και η οποία θεοποιεί το κέρδος και δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή (...) Κι ας μη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα όσοι υπηρετούν από διάφορες θέσεις τις κυβερνήσεις αυτές, είτε στους δήμους είτε στις Περιφέρειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ