«Το ζήτημα είναι να αλλάξουμε τον κόσμο»

Σε κλίμα συγκίνησης ο Δ. Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Καρλ Μαρξ στο Λονδίνο

Τρίτη 14 Γενάρη 2020

Η τριήμερη επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής με επίσκεψη στον τάφο - μνημείο του Καρλ Μαρξ στο κοιμητήριο «Highgate», συνοδεία μελών των Οργανώσεων Δυτικής Ευρώπης του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Στο μνημείο, όπου δεσπόζουν το σύνθημα «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε» και η ρήση του Μαρξ «Οι φιλόσοφοι απλά ερμήνευαν τον κόσμο με διάφορους τρόπους, το ζήτημα όμως είναι να τον αλλάξουμε», ο Δ. Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του ΚΚΕ.

Στον οικογενειακό τάφο είναι επίσης θαμμένοι η σύζυγος του Μαρξ, Τζένη, καθώς και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Αμέσως μετά, σε κλίμα συγκίνησης και με υψωμένες τις γροθιές, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία, φωνάζοντας το σύνθημα «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «ΚΚΕ το Κόμμα σου λαέ».

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε: «Η διδαχή του Καρλ Μαρξ ότι οι φιλόσοφοι μέχρι τότε απλά εξηγούσαν τον κόσμο, το ζήτημα είναι να τον αλλάξουμε, που αυτό σήμαινε κι ο επαναστατικός χαρακτήρας της διδασκαλίας του, είναι το μήνυμα που έρχεται μέχρι σήμερα, διαχρονικά, και φωτίζει το μέλλον για τις νέες γενιές, για την εργατική τάξη όλου του κόσμου».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον αντίκτυπο του Brexit για όσους Ελληνες σπουδάζουν και εργάζονται στη Μ. Βρετανία, ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε: «Κυρίως θα υπάρχουν επιπτώσεις στους εργαζόμενους, στους επιστήμονες, στους φοιτητές που βρίσκονται εδώ. Και από αυτήν την άποψη το ΚΚΕ διεκδικεί και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει στις διαπραγματεύσεις όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στη Μ. Βρετανία, των κατοίκων της χώρας που είναι Ελληνες πολίτες, και κυρίως τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τα οποία μπορεί να πληγούν. Οπως επίσης δεν πρέπει να επιτρέψει την αύξηση στην πληρωμή των διδάκτρων, έτσι όπως προκύπτει μετά το Brexit, την έξοδο δηλαδή της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ».


Να σημειωθεί τέλος πως ο Δ. Κουτσούμπας παραχώρησε και συνέντευξη στην εφημερίδα του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Βρετανίας «The New Worker».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Λονδίνο (2020-01-09 00:00:00.0)
Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Λονδίνο (2020-01-03 00:00:00.0)
Νέος βανδαλισμός στον τάφο του Μαρξ (2019-02-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2018-11-10 00:00:00.0)
Θεμελίωσε το αναπόφευκτο της αταξικής κοινωνίας (2004-03-14 00:00:00.0)
Στο Λονδίνο η Αλ. Παπαρήγα (2003-06-08 00:00:00.0)