ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Μαχητική παρέμβαση ενάντια στην επίθεση των εργατοπατέρων στην εκλεγμένη διοίκηση

Σωματεία και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Δικαστήρια

Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια
Συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια πραγματοποίησαν χτες το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ), σωματεία και εργαζόμενοι της πόλης, ενάντια στη συνεχιζόμενη προσπάθεια των νόθων εργατοπατέρων να χτυπήσουν τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, να το βάλουν πάλι στο χέρι και να το μετατρέψουν ξανά σε όργανο της εργοδοσίας και φάμπρικα παραγωγής νόθων αντιπροσώπων. Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης αναρτήθηκαν πανό του ΕΚΠ με τα συνθήματα «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών» και «Η νοθεία και η απάτη δεν θα περάσουν».

Η συγκέντρωση έγινε τη μέρα που είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί στο Μονομελές Εφετείο η υπόθεση που σχετίζεται με την επίθεση των εργατοπατέρων στην εκλεγμένη διοίκηση του ΕΚΠ. Ομως, κάτω από τις αγωνιστικές παρεμβάσεις συνδικάτων και εργαζομένων, το Εφετείο ανέβαλε την εκδίκαση.

«Συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τις ανάγκες των εργαζομένων»

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο Σωτήρης Παρίσης, οργανωτικός γραμματέας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, δήλωσε:

«Σήμερα, κάτω από τη μαχητική παρέμβαση εργαζομένων και των ζωντανών σωματείων τους, δεκάδων Εργατικών Κέντρων από όλη την Ελλάδα, ενάντια στους νόθους και παράνομους της ομάδας Καραγεωργόπουλου - Νικολάου, το Μονομελές Εφετείο Πατρών ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αυτό δείχνει και τη δύναμη των εργαζομένων όταν παρεμβαίνουν μαζικά, συλλογικά και οργανωμένα μέσα από τα συνδικάτα τους, όταν υπερασπίζονται με αγώνες και κάθε μέσο τις συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα ζωντανά συνδικάτα τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στους νόθους και τους εργατοπατέρες, να τους απομονώσουν, δεν έχουν καμία δουλειά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Τώρα χρειάζεται να πληθύνουν κι άλλο οι καταγγελίες συνδικαλιστών, εργαζομένων και σωματείων, για τις νοθείες και παρατυπίες που κάνουν σε όλη την Ελλάδα.

Εχουμε τη γνώμη ότι, σήμερα, μετά και τις συνεχείς αποκαλύψεις για την παράνομη δράση αυτής της ομάδας, κανένας δικαστής δεν πρόκειται να συμβάλει, ώστε να επανέλθουν οι νόθοι και οι εργοδότες στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Αλλωστε, αυτή είναι και η βούληση των εργατών της πόλης μας.

Η διοίκηση του ΕΚ Πάτρας θα συνεχίσει με πείσμα στο δρόμο που βάδισε τα τελευταία χρόνια, στο πλευρό των εργαζομένων κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Θα βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Συνεχίζουμε οργανώνοντας τη μεγάλη απεργιακή απάντηση των εργαζομένων της πόλης μας στις 18 Φλεβάρη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην πρώτη γραμμή δυναμώνει τον αγώνα συνδικάτων και εργαζομένων! (2021-10-12 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αύριο για την υπεράσπιση της εκλεγμένης διοίκησης (2021-08-31 00:00:00.0)
Κοινός στόχος εργοδοσίας και κυβερνήσεων ο εξοστρακισμός των ταξικών δυνάμεων (2021-06-29 00:00:00.0)
Επιμένουν οι μηχανισμοί που θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνία (2020-09-11 00:00:00.0)
Με νέες δυνάμεις συνεχίζεται η μάχη για να γίνει στήριγμα των εργατών (2018-06-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2017-12-05 00:00:00.0)