Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Επιμένουν οι μηχανισμοί που θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνία

Κάλεσμα στα σωματεία και συγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη στα δικαστήρια

Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους της Πάτρας να βρίσκονται την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της πόλης, όπου συνεχίζεται η μάχη που δόθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα «για να ξεμπερδέψει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας από τη νοθεία και τις παρανομίες», απευθύνει η διοίκησή του.

Οπως τονίζει στο κάλεσμά της «την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός μας, δίνει μάχη να επιβιώσει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το μυαλό κάποιων είναι στο πώς θα καθαιρέσουν με νομικά μέσα τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Μια διοίκηση που πρωτοστάτησε τα προηγούμενα χρόνια στη δημιουργία αγώνων και κλίματος ανάτασης κόντρα σε αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα.

Είναι αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα όλο το προηγούμενο διάστημα για όλα τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι, για τις ελλείψεις στην Υγεία εν μέσω πανδημίας, για την προσπάθεια απαγόρευσης των διαδηλώσεων κ.ά. Καρφί δεν τους καίγεται για το τι περνάει ο εργαζόμενος, τα παιδιά και τα εγγόνια του, οι χιλιάδες άνεργοι της πόλης μας. Είναι αυτοί που θέλουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο, να είναι το δεξί χέρι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών. Γι' αυτό και δεν παραιτούνται σήμερα από την προσπάθεια να βάλουν πάλι στο χέρι το ΕΚ Πάτρας, να το οδηγήσουν σε περιπέτειες με τη βλέψη να είναι ξανά το εργαλείο τους στην πόλη μας, έτσι ακριβώς όπως το είχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Καμία εμπιστοσύνη σε τέτοιες δυνάμεις (...) Η μάχη που δώσαμε τα τελευταία χρόνια για να ξεμπερδέψει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας από τέτοιες δυνάμεις, δεν είναι μια μάχη για τα κουκιά και τις καρέκλες. Είναι μια ουσιαστική μάχη για το τι προσανατολισμό θα έχει το ΕΚ Πάτρας, με ποιανού το μέρος θα είναι. Ηταν συνολικά μια μάχη ζωτικής σημασίας για το τι κίνημα χρειάζεται σήμερα, τι αγώνες.

Υπάρχει ελπίδα! Η αλλαγή προσανατολισμού της νέας διοίκησης τα προηγούμενα χρόνια κινητοποίησε μάζες, ζωντάνεψε το ΕΚΠ πετώντας έξω τους νόθους και παράνομους, έδωσε ελπίδες σε εργαζόμενους.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα για ενότητα και συσπείρωση σε όλους τους εργαζόμενους, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στα σωματεία τους, τα ζωντανά, αγωνιστικά συνδικάτα που τα τελευταία χρόνια έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις. Αυτοί είναι και οι εγγυητές για να συνεχίσει το ΕΚΠ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να οργανώνει την πάλη των εργατών για όλα όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη, κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία».

Τέλος, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας ενόψει της δίκης στο εφετείο υπογραμμίζει: «Ταυτόχρονα, έχουμε τη γνώμη ότι κανένας τίμιος δικαστής δεν θα μπορούσε να βγάλει απόφαση σε βάρος μιας τέτοιας διοίκησης, νόμιμα εκλεγμένης, που έχει τη στήριξη των εργαζομένων και αγωνίζεται αταλάντευτα για τα δικαιώματά τους. Μια διοίκηση που πλέον βρίσκει ανταπόκριση και αποδοχή από το λαό της περιοχής μας και άλλους μαζικούς φορείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ