Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από σωματεία και φορείς
Τετάρτη 22 Απρίλη 2020

Μέσα σε σύντομο διάστημα και παρά τους περιορισμούς, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης σωματείων και φορέων του Αιγάλεω βρήκε μεγάλη ανταπόκριση
Πρωτοβουλίες για την οργάνωση της αλληλεγγύης αναλαμβάνουν σωματεία και φορείς.

Παράλληλα με τη δράση και τις αγωνιστικές παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την προστασία της υγείας τους, συγκεντρώνουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τα διαθέτουν σε εργαζόμενους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν, εκτός από την επιδημία του κορονοϊού, την ανεργία και την απληρωσιά.

Το Σωματείο Επισιτισμού Νομού Χανίων συγκεντρώνει είδη διατροφής για τη στήριξη των εργαζομένων που έχουν ανάγκη, κάθε Τετάρτη (4.30 μ.μ. έως 8.30 μ.μ.) και κάθε Σάββατο (11 π.μ. έως 1 μ.μ.), στα γραφεία του. Επίσης, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Είδη πρώτης ανάγκης και πασχαλινά εδέσματα συγκέντρωσαν ενόψει του Πάσχα σωματεία και φορείς του Αιγάλεω, στο πλαίσιο έκφρασης αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες που δοκιμάζονται. Την πρωτοβουλία πήραν το Παράρτημα Αιγάλεω του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Αγ. Βαρβάρας - Χαϊδαρίου και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αιγάλεω (μέλος της ΟΓΕ). Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν σε λαϊκές οικογένειες, καθώς και στους μαθητές του Λαϊκού Διδασκαλείου. Η συμβολική αυτή κίνηση έδωσε συνέχεια στη σταθερή επαφή με τους εργαζόμενους όλο το προηγούμενο διάστημα και έγινε δεκτή με ζεστά χαμόγελα, αγωνιστική αισιοδοξία και ανταλλαγή ευχών για υγεία, δύναμη και αντοχή. Να σημειωθεί ότι παρά το σύντομο χρονικό διάστημα και τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, η πρωτοβουλία συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση από εργαζόμενους και λαϊκό κόσμο, που προσέφεραν ό,τι μπορούσαν.

Εργαζόμενες του γηροκομείου στη Ν. Μάκρη χαιρέτισαν από τα μπαλκόνια την πρωτοβουλία της Ομάδας Γυναικών
Στη Ρόδο, τα επιχειρησιακά Σωματεία στα ξενοδοχεία «Sheraton», «Miramare» και «Amilia Mare & Paradise Village» καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου σε εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοληψία γίνεται στο κτίριο του παλιού ελληνικού προξενείου, επί της οδού Ιωάννου Καζούλη, Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή (8.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.), Τρίτη - Πέμπτη (9 π.μ. - 5 μ.μ.) και Σαββατοκύριακο (9 π.μ. - 1 μ.μ.).

Εξω από το κτίριο του γηροκομείου όπου την περασμένη βδομάδα παρουσιάστηκαν κρούσματα κορονοϊού, βρέθηκαν το Σάββατο με ανακοινώσεις και πικέτες μέλη της Ομάδας Γυναικών Νέας Μάκρης της ΟΓΕ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους τρόφιμους και τους εργαζόμενους. Ξεχωριστό «χρώμα» στην πρωτοβουλία έδωσαν οι ζωγραφιές που ετοίμασαν παιδιά για τους εργαζόμενους, που όπως σημειώνει η Ομάδα Γυναικών, «τις μέρες της καραντίνας δεν μπορείτε να βρεθείτε με τις οικογένειές σας, με τους ανθρώπους σας, με τα παιδιά σας, αντιμετωπίζετε το άγχος αν κάθε μέρα θα υπάρχουν τα απαιτούμενα μέσα για να προφυλαχθείτε από την πανδημία και παρ' όλα αυτά δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας για να φροντίσετε τους ηλικιωμένους τρόφιμους». Εργαζόμενες και εργαζόμενοι βγήκαν στην είσοδο και στα μπαλκόνια του κτιρίου, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η πλούσια δράση (2020-12-25 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης (2020-12-22 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από συνδικάτα και φορείς (2020-12-17 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από συνδικάτα (2020-12-15 00:00:00.0)
Γιορτές για τα παιδιά (2016-12-14 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης και γιορτές για παιδιά (2013-12-22 00:00:00.0)