ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ελπιδοφόρα τα μηνύματα από τις πρώτες μέρες της πανεξόρμησης με τον «Οδηγητή»
Τετάρτη 13 Μάη 2020

Με νέα ορμή, καλό σχέδιο και με παρακαταθήκη την πλούσια και πολύμορφη δραστηριότητα που προηγήθηκε, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα έχουν «ριχτεί» από το πρωί του Σαββάτου στη μάχη για να φτάσει το νέο τεύχος του «Οδηγητή» σε πολλούς περισσότερους νέους και νέες. Η δυνατότητα που υπάρχει για να γίνει αυτό πράξη, φαίνεται και από το γεγονός ότι υπάρχουν Οργανώσεις που εξάντλησαν πάνω από το μισό πλάνο τους σε δύο μέρες.

Σημαντικό εφόδιο αποτελεί η προσπάθεια που δεν σταμάτησε ούτε στιγμή το προηγούμενο διάστημα, ώστε να μην μπει η σκέψη σε καραντίνα, να οργανώνεται η διακίνηση του «Ριζοσπάστη» και του «Οδηγητή» με κάθε πρόσφορο τρόπο σε νέους και νέες σε όλη τη χώρα, να δυναμώνει η μελέτη, η αξιοποίηση του κομματικού Τύπου και των άλλων μέσων του Κόμματος και της ΚΝΕ, με σύνθημα «όταν η αλήθεια βρίσκεται στα χέρια μας, γίνεται δύναμη!».

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο «Οδηγητής» έφτασε σε κάθε πόλη και χωριό, σε γειτονιές, σπίτια και πλατείες, εκεί που οι νέοι «ξεσκάνε» και συζητούν για ό,τι τους απασχολεί. Η πανεξόρμηση του Σαββάτου συνδυάστηκε με τις πρωτοβουλίες των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ προς τιμήν της 75ης επετείου από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Ξεχώρισε το παράδειγμα των πολλών μαθητών που για πρώτη φορά προμηθεύτηκαν τον «Οδηγητή», εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για τους όρους με τους οποίους ανοίγουν τα σχολεία και το ενδιαφέρον τους για το «τι λέει η ΚΝΕ» για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και για τις έντονες «εικόνες» των τελευταίων δύο μηνών που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Από τη Δευτέρα, μάλιστα, ο «Οδηγητής» βρέθηκε σε πολλά σχολεία μαζί με το μήνυμα της ΚΝΕ προς τους μαθητές της Γ' Λυκείου που επέστρεψαν στα θρανία.

Αντίστοιχο ήταν το ενδιαφέρον και από φοιτητές, σπουδαστές των σχολών Κατάρτισης και νέους εργαζόμενους που αναγνωρίζουν τη στάση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το γεγονός ότι δεν υπέστειλαν ούτε στιγμή τη σημαία της διεκδίκησης. Ολοι είχαν μια καλή κουβέντα να πουν για τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, που τους έδωσε ελπίδα και δύναμη στα δύσκολα που περνούν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Το κρίσιμο ζήτημα τώρα είναι αυτή η σημαντική προσπάθεια να συνεχιστεί με ακόμη πιο έντονους ρυθμούς τις επόμενες μέρες. Αλλωστε, η πλούσια ύλη του «Οδηγητή» αποτελεί ένα πολύ καλό εφόδιο για το «άνοιγμα» της ΚΝΕ σε όλα τα τμήματα νεολαίας, προσφέρεται για να ανοίξει συζήτηση, να γίνουν γνωστές σε όλους οι θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τις σοβαρές εξελίξεις της περιόδου, οι αγώνες που αναπτύσσονται, να γίνουν βήματα στη σκέψη και τη δράση κάθε νέου και νέας. Ξεχωρίζουν το άρθρο του Νίκου Αμπατιέλου, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, που συνοψίζει τα συμπεράσματα από τη δράση που προηγήθηκε και θέτει τις βασικές κατευθύνσεις για τη συνέχεια, αλλά και η συνέντευξη με τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα τη νέα καπιταλιστική κρίση που είναι ήδη εδώ και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυκλοφορεί ο «Οδηγητής» του Ιούνη (2022-06-04 00:00:00.0)
Εκτακτη έκδοση του «Οδηγητή» κυκλοφορεί από σήμερα! (2020-04-08 00:00:00.0)
Κυκλοφορεί το Σάββατο ο «Οδηγητής» του Γενάρη! (2020-01-10 00:00:00.0)
Κυκλοφορεί το Σάββατο ο «Οδηγητής» του Γενάρη (2020-01-08 00:00:00.0)
Κυκλοφόρησε ο «Οδηγητής» του Μάρτη (2019-03-09 00:00:00.0)
Με όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού ο «Οδηγητής» με τις Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ για το 12ο Συνέδριο (2018-10-06 00:00:00.0)