ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αφιερώματα και ενδιαφέρουσες συζητήσεις

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου 10 - 11 - 12 Σεπτέμβρη και τι περιλαμβάνει ανά μέρα

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Στις 10 Σεπτέμβρη το Φεστιβάλ θα καλωσορίσει τους επισκέπτες του
Στις 10 - 11 - 12 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με κεντρικό σύνθημα «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή».

Οπως κάθε χρόνο, και φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συναυλίες από μεγάλους καλλιτέχνες, μουσικά και αφηγηματικά αφιερώματα, συζητήσεις, θεματικές εκθέσεις και πλούσια δραστηριότητα στα Στέκια, που θα λειτουργούν στο χώρο του Φεστιβάλ παίρνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των παρευρισκομένων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει ανά μέρα:

Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη

Στη Κεντρική Σκηνή, μεγάλες συναυλίες με τον Γιώργο Αετόπουλο, τον Κώστα Καρμπά και τον Μίλτο Πασχαλίδη, καθώς και μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία.

Στη Λαϊκή Σκηνή, ποντιακό γλέντι με τον Σεραφείμ Μαρμαρίδη και μεγάλη συναυλία με την Γλυκερία.

Στη Νεανική Σκηνή, συναυλίες με τα συγκροτήματα Buzzhound και Stringless, αλλά και με τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Μανώλη Φάμελλο, τον Νίκο Ζιώγαλα και τον Γιάννη Γιοκαρίνη.

Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη

Στη Κεντρική Σκηνή, συναυλίες με το μουσικό σχήμα «Το Μπουζούκι», την Νατάσσα Μποφίλιου, καθώς και μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Στη Λαϊκή Σκηνή, μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Κάνουμε "βάρδια" στα λαϊκά» με τους Νίκο Ταλέα, Βασίλη Πρατσινάκη και Μαρία Φραγκούλη και λαϊκό γλέντι με τον Πετρολούκα Χαλκιά και τον Γιάννη Λίτσιο.

Στη Νεανική Σκηνή, συζήτηση με τίτλο «Η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ποια η διέξοδος για τους λαούς;», με τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, και συναυλίες με το συγκρότημα «Πέλαγος» και τον Φοίβο Δεληβοριά.

Σάββατο 12 Σεπτέμβρη

Στη Κεντρική Σκηνή, μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα από το συγκρότημα της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ με τίτλο: «"Την πιο όμορφη θάλασσα δεν την έχουμε ταξιδέψει ακόμη"! Στην κοινή πάλη των λαών είναι η ελπίδα!», μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, και συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Στη Λαϊκή Σκηνή, λαϊκό γλέντι με τον Βασίλη Κασούρα και τον Αγάθωνα.

Στη Νεανική Σκηνή, συναυλίες με τα συγκροτήματα ΚΧΘ, Dason, Urban Pulse και τον Σπύρο Γραμμένο.

Και τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στην Κεντρική Εκθεση του Φεστιβάλ, με θέμα «Στις κρίσεις ξεσπά μια κοινωνική επιδημία που σε κάθε άλλη προηγούμενη εποχή θα φαινόταν σαν παραφροσύνη» (Κ. Μαρξ)... «Ο σοσιαλισμός δεν είναι παραφροσύνη, αλλά το τέλος κάθε παραφροσύνης» (Μπ. Μπρεχτ).

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν επίσης Στέκι μαθητών, φοιτητών, νέων εργαζομένων, Πολιτισμού, Αθλητισμού, καθώς και Στέκι για ένστολους και στρατευμένους με πλούσια δραστηριότητα.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 46ου Φεστιβάλ, θα υπάρχει στο χώρο περίπτερο της «Σύγχρονης Εποχής» με πλήθος νέων και παλιότερων εκδόσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε μεγάλες πόλεις (2018-08-22 00:00:00.0)
Πάτρα, στο ΤΕΙ της πόλης (2014-09-07 00:00:00.0)
Ταξίδι σε όλη τη χώρα (2013-08-10 00:00:00.0)
Στο Κάστρο στις 9-10 Σεπτέμβρη (2011-09-04 00:00:00.0)
Διήμερες πολιτικές - πολιτιστικές γιορτές (2009-09-02 00:00:00.0)
Στις 10 έως 12 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη (2009-08-14 00:00:00.0)