Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Διήμερες πολιτικές - πολιτιστικές γιορτές

Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, οι εκδηλώσεις κορύφωσης του Φεστιβάλ σε Πάτρα, Βόλο και Αρτα

Το μήνυμα «Σοσιαλισμός: Η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα», το μήνυμα του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», ταξιδεύει μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε δεκάδες πόλεις αυτήν την περίοδο.

Αυτή τη βδομάδα, ξεχωρίζουν τα διήμερα εκδηλώσεων που οργανώνονται σε Πάτρα, Βόλο και Αρτα, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη. Και στις τρεις παραπάνω πόλεις θα μιλήσουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και συγκεκριμένα: Στην Πάτρα η Ελένη Μπέλλου, στο Βόλο ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και στην Αρτα η Λουίζα Ράζου.

Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά τα προγράμματα των τριών αυτών διήμερων Φεστιβάλ.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στην Πάτρα, οι εκδηλώσεις γίνονται στο Κάστρο και ξεκινούν κάθε μέρα στις 8 το βράδυ. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος με τρεις σκηνές κι ακόμα: Μαθητικό στέκι, στέκι νέων εργαζομένων, χώρο πανεπιστημίων και ΤΕΙ, παιδότοπο, βιβλιοπωλείο, έκθεση αρχειακού υλικού. Κατά τη διάρκεια του διημέρου στους χώρους του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί τουρνουά σκάκι, ενώ προγραμματίζονται και διάφορες βιντεοπροβολές. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 4/9

Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στο ροκ της αμφισβήτησης. Αφιέρωμα στα τραγούδια των αγώνων από τους αγωνιστές μουσικούς του Δήμου Πατρέων. Συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου. Χαιρετισμός του Γιώργου Ελταχήρ, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα.


Νεανική Σκηνή: Συναυλίες με τα ερασιτεχνικά και μαθητικά συγκροτήματα «Folks Wagon», «White escape», «Σημαδεμένοι Ασσοι», «Innovator», «Sun Pillars», «Αρχή Διαλόγου», «Ιχνηλάτες». Παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με Λάκωνες μουσικούς.

Σκηνή Χορού: Συζήτηση με θέμα «η πείρα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ού αιώνα». Παραδοσιακοί χοροί πολιτιστικών συλλόγων.

  • Σάββατο 5/9

Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στο τραγούδι για τους μετανάστες και τη μετανάστευση από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Ομιλία της Ελένης Μπέλλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία του Χρήστου Θηβαίου. Συναυλία του Μανώλη Μητσιά.

Νεανική Σκηνή: Συναυλίες με τα ερασιτεχνικά και μαθητικά συγκροτήματα «In the Shadows», «Lost Faith», «Deja Vu», «Stage Blood», «Blue Horizon», «Snached», «Ισσοβίτες». Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τους «Εαρινή Ζυγιά».

Σκηνή χορού: Συζήτηση με θέμα «η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό». Παραδοσιακοί χοροί πολιτιστικών συλλόγων.

ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Διήμερες είναι και οι εκδηλώσεις κορύφωσης του Φεστιβάλ στο νομό Μαγνησίας, που θα γίνουν στο Βόλο, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 4/9

Κεντρική Σκηνή: Συναυλίες «Ηχόραμα», «Red Wine Band», «Αλικο Γράμμα». Ομιλία από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία των Π. Κατσιμίχα και Μ. Ξυδού.

Εξωτερική σκηνή: Συναυλία «Stop Rewind Play». Παρουσίαση για την προσφορά του Σοσιαλισμού στον Πολιτισμό. Συναυλία των «Without Cans». Σκετς από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ για τον αντικομμουνισμό και παρουσίαση του βιβλίου «Αντικομμουνισμός χτες και σήμερα». Λαϊκό γλέντι.

Χώρος Πολιτισμού: Γκράφιτι από τους Marga και Fozer, με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά». Συζήτηση για τα ναρκωτικά.

Χώρος Εργασίας: Συζήτηση για τα νέα ζευγάρια.

  • Σάββατο 5/9

Κεντρική σκηνή: Συναυλίες των «Blue Gins», «Blue Jazz Fictiom», «Enpalco», «Slither», «Nibiru Orbits». Χαιρετισμός από στέλεχος της ΚΝΕ. Συναυλία του Απ. Μόσιου και των «Bizzy Tone».

Εξωτερική σκηνή: Συναυλία των «Βουβή όπερα». Συζήτηση με θέμα «Λαϊκή Οικονομία, η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική κρίση». Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο. Λαϊκό γλέντι.

Χώρος Σοσιαλισμού: Προβολή αφιερώματος στη μεγάλη προσφορά του Σοβιετικού λαού στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Χώρος εργασίας: Συζήτηση για τους μετανάστες.

Χώρος Πολιτισμού: Εκθεση - Σεμινάρια Φωτογραφίας.

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Το διήμερο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στην Αρτα γίνεται στην πλατεία Σκουφά. Και τις δυο μέρες, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8.30 το βράδυ.

Την Παρασκευή 4/9 το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μαθητικό συγκρότημα, αφιέρωμα στον Ρίτσο με το συγκρότημα του Θωμά Φώτη, ομιλία από την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και λαϊκό γλέντι.

Το Σάββατο 5/9 το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μαθητικό συγκρότημα, έντεχο τραγούδι από συγκρότημα της ΚΝΕ, συζήτηση για το σοσιαλισμό, συναυλία κουβανέζικης και λατινοαμερικάνικης μουσικής από τους «Ηasta banana» και ρεμπέτικο γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ