Το ΚΚΕ δεν έλειψε λεπτό από το πλευρό τους

Στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας

Σάββατο 17 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 18 Οχτώβρη 2020

Από παλιότερη επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα
«Χαιρετίζουμε το αγωνιστικό φρόνημα όσων αντιστέκονται, εξακολουθούν να αντιστέκονται. Τους λέμε και από το βήμα της Βουλής: Αποτινάξτε το φόβο! Μην περιμένετε τίποτα από τους υπηρέτες ευρωπαϊκών, πολυεθνικών, μονοπωλίων, που έρχονται για να ρουφήξουν το αίμα και τον ιδρώτα σας. "Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, μην προσμένετε ίσως κάποιο θάμα"... Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας, όποια κι αν είναι η κατάληξη. Γιατί εσείς είστε η δύναμη! Το Σάββατο θα είμαστε εκεί μαζί σας, στη Λάρυμνα».

Ετσι ολοκλήρωσε την ομιλία του την Πέμπτη στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επί της κυβερνητικής τροπολογίας για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Το ΚΚΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, οικοδομώντας στέρεους και αδιάρρηκτους δεσμούς. Στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους μέσα και έξω από τη Βουλή, όπως έκανε πάντα στην 56χρονη ιστορία της επιχείρησης. Συζητά μαζί τους την ανάγκη να αποκτήσει ο αγώνας αυτός χαρακτηριστικά ολομέτωπης σύγκρουσης με την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων της, προβάλλοντας την πρότασή του για πραγματική διέξοδο με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Πέρα από τους πρωτοπόρους κομμουνιστές εργάτες στο εργοστάσιο και στον κλάδο του Μετάλλου, στελέχη, μέλη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση του αγωνιστικού προγράμματος που αποφασίζουν τα σωματεία, στην αλληλεγγύη και τη στήριξη με κάθε τρόπο.

Εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» στην πύλη του εργοστασίου
Εκφραση αυτής της έμπρακτης στήριξης είναι και η παρουσία αντιπροσωπειών του ΚΚΕ στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, συχνά με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ: Στα μεγάλα συλλαλητήρια στην Αθήνα, στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, στην Εθνική Οδό, στη Χαλκίδα, στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στη Λάρυμνα, σε κάθε μικρή ή μεγάλη κινητοποίηση.

Αντίστοιχα, στη Βουλή, το ΚΚΕ δίνει μάχη να αποκαλυφθούν και να γίνουν πλατύτερα γνωστά τα διαλυτικά σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ για τη ΛΑΡΚΟ, να αναδειχθούν οι πραγματικές αιτίες και οι ευθύνες, να μπουν εμπόδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος εκφράζοντας τις ανησυχίες και τα αιτήματα των ίδιων των εργαζομένων.

Η τροπολογία αυτή διασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ προς όφελος των εργαζομένων και του λαού και διαμόρφωνε προϋποθέσεις για περαιτέρω αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της. Η κυβέρνηση όμως δεν την έβαλε ούτε για συζήτηση, έχοντας σύμμαχο την εκκωφαντική σιωπή όλων των άλλων αστικών κομμάτων.

Με αφορμή αυτήν την πρωτοβουλία έγινε μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ στη Λάρυμνα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά η πρόταση διεξόδου του Κόμματος.

Δεκάδες είναι επίσης οι Ερωτήσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή για ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, όπως η βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών δουλειάς για να μη σκοτώνονται και να μη σακατεύονται στο μεροκάματο, η κατάργηση του σύγχρονου δουλεμπορίου των εργολαβιών, η προστασία των δικαιωμάτων τους, η προστασία του περιβάλλοντος.

Σύντροφος και αποκούμπι των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι και ο «Ριζοσπάστης». Με σταθερή παρουσία και ανταποκρίσεις από το εργοστάσιο, με ρεπορτάζ και αρθρογραφία, αναδεικνύει τους αγώνες, τα αιτήματα, τις αγωνίες των εργαζομένων. Υπερασπίζεται το δίκιο τους απέναντι στις συκοφαντίες, στον βρώμικο πόλεμο που δέχονται. Αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και το ρόλο των υπόλοιπων κομμάτων.

Η πολύτιμη αυτή στήριξη αναγνωρίζεται από τους εργαζόμενους, που έχουν πει στην εφημερίδα μας: «Ευτυχώς που υπάρχει το ΚΚΕ. Ευτυχώς που υπάρχει ο "Ριζοσπάστης", γράφει την αλήθεια για μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΚΚΕ αταλάντευτα στο πλευρό των εργατών (2020-12-12 00:00:00.0)
«Ευτυχώς υπάρχει ο "Ριζοσπάστης"»... (2020-12-12 00:00:00.0)
Εκφραση της σταθερής και διαχρονικής στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ (2020-06-04 00:00:00.0)
«Το ΚΚΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό μας, την Παρασκευή θα είμαστε εκεί!» (2020-06-04 00:00:00.0)
Περιοδεία στη ΛΑΡΚΟ (2016-02-14 00:00:00.0)
ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ για τα συμφέροντα των εργαζομένων (2006-09-19 00:00:00.0)