ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Αύριο η κινητοποίηση των συνδικάτων στην Ελευσίνα

Διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας, με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς

Τετάρτη 20 Γενάρη 2021

Από προηγούμενη παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας
Κινητοποίηση διοργανώνουν αύριο Πέμπτη, στις 5 μ.μ., στο κέντρο της Ελευσίνας, στην καρδιά του Θριάσιου Πεδίου, εργατικά συνδικάτα που δρουν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, δίνοντας συνέχεια στην αγωνιστική διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Τα σωματεία καλούν στην κινητοποίηση, σημειώνοντας ότι με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας οι χώροι δουλειάς και οι συγκοινωνίες παραμένουν εστίες εξάπλωσης της πανδημίας, αφού δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο.

Επισημαίνουν ότι τα μέτρα δεν παίρνονται και η κυβέρνηση δεν τα επιβάλλει γιατί αποτελούν κόστος για την εργοδοσία. Ακόμα τονίζουν πως «στήριγμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση αποτελεί και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής, αφού η επικίνδυνη λογική τού "θα λογαριαστούμε μετά" εξυπηρετεί τόσο την κυβέρνηση όσο και την εργοδοσία».

Η δράση των σωματείων περιλαμβάνει, εκτός από τις κινητοποιήσεις για μέτρα προστασίας της υγείας, δράσεις ενημέρωσης, συζητήσεις, συσκέψεις, συνελεύσεις, συλλογή υπογραφών. Απευθύνουν κάλεσμα για στήσιμο Επιτροπών στους χώρους δουλειάς, ώστε να οργανωθεί ακόμα καλύτερα η διεκδίκηση.

«Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους για τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, με περιοδείες και ομιλίες από τους αγωνιστές εργαζόμενους του Νοσοκομείου "Θριάσιο". Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ της Δυτικής Αττικής που διεκδικούν να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Στην κινητοποίηση καλούν τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής - Παράρτημα Θριασίου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, Φαρμάκου Αττικής, το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας (ΣΕΕΝ Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορίνθου), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ΟΤΑ Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Μάνδρας, Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο», Εργαζομένων «LIDL» ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ Αττικής, Εργαζομένων «Praktiker Hellas», (HQF) KANAKHΣ, η Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Αττικής. Επίσης, απόφαση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις πήραν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο και με Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι στις εταιρείες «Δημητρίου Κατασκευαστική» και «Αφοί Μαραγκάκη». Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας LNG (2023-08-25 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο αγώνας για το «Θριάσιο» Νοσοκομείο (2021-04-17 00:00:00.0)
Οχι στη μετατροπή του αποκλειστικά σε νοσοκομείο Covid (2021-04-06 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών (2021-02-09 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση στην Ελευσίνα για μέτρα προστασίας των εργαζομένων (2021-01-21 00:00:00.0)
Νέες παρεμβάσεις από αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους (2021-01-08 00:00:00.0)