Τρίτη 6 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΘΡΙΑΣΙΟΥ» - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Οχι στη μετατροπή του αποκλειστικά σε νοσοκομείο Covid

Συνεχίζονται σήμερα οι κινητοποιήσεις

Από την κινητοποίηση στην Ελευσίνα
Από την κινητοποίηση στην Ελευσίνα
Με νέα κινητοποίηση σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην είσοδο του νοσοκομείου και συμβολικό αποκλεισμό της οδού Γεννηματά συνεχίζει τον αγώνα το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, ενάντια στη μετατροπή του σε μιας νόσου και στην υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μεγάρων.

Η μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής σε νοσοκομείο αποκλειστικά για νοσηλεία ασθενών με COVID αφήνει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής χωρίς ούτε μία διαθέσιμη κλίνη για τη νοσηλεία ασθενών με άλλες παθήσεις. Εχει προκαλέσει την άμεση αντίδραση των σωματείων της περιοχής καθώς και την καταγγελία από τα Δημοτικά Συμβούλια Ελευσίνας και Μάνδρας - Ειδυλλίας μετά από πρόταση των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, την περασμένη Παρασκευή, σωματεία και φορείς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα και προχώρησαν σε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, τόνισε ότι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι μένουν χωρίς μια διαθέσιμη κλίνη για τη νοσηλεία άλλων παθήσεων και απαίτησε την επίταξη ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημιώσεις, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ο Σταύρος Χρηστίδης, από το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτ. Αττικής, αναφέρθηκε στο εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε την Πέμπτη με τους τρεις νεκρούς στην Εύβοια, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχει νοσοκομείο σε μια βιομηχανική περιοχή.

Στην έλλειψη μέτρων προστασίας, που με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν παίρνονται στους χώρους δουλειάς, στις αποθήκες και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, αναφέρθηκε ο Νίκος Μαΐλης, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελευσίνας και Ασπροπύργου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Την επίταξη τώρα των υποδομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς καμία αποζημίωση και την άμεση ανάκληση της απόφασης για τη μετατροπή του «Θριασίου» Νοσοκομείου σε μιας νόσου απαιτούν οι ΚΟ Ελευσίνας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ