Τρίτη 6 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγελίες Βρούτση για Φουρθιώτη

Μέσω «Documento»

Ερωτήματα αλλά και νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση στη - φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ - εφημερίδα «Documento» για τον Μ. Φουρθιώτη. Δίχως να τον κατονομάζει αλλά «φωτογραφίζοντάς» τον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ συνέδεσε τη σύγκρουση που είχε μαζί του με την αποπομπή του λίγο αργότερα από την κυβέρνηση, στον ανασχηματισμό του Γενάρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες του ήρθαν λίγες μέρες αφότου η υπόθεση της αστυνομικής προστασίας του Μ. Φουρθιώτη είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα, με ευθύνες να επιρρίπτονται στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την πολυάριθμη φρουρά που του είχε παρασχεθεί, η οποία και αποσύρθηκε μετά τη δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα.

Ο Γ. Βρούτσης κατήγγειλε ότι ο Μ. Φουρθιώτης μπούκαρε στο υπουργείο Εργασίας με μπράβους, μαινόμενος, απειλώντας και κλοτσώντας πόρτες επειδή δεν του καταβλήθηκε ο μισθός ενός μήνα στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣυνΕργασία». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μ. Φουρθιώτης εμφάνισε ξαφνικά πολύ υψηλές μηνιαίες αποδοχές, όπως και άλλοι συνεργάτες του, με βάση τις οποίες εντάχτηκαν στο πρόγραμμα λαμβάνοντας το 60% αυτών απ' το κράτος. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως αυτή η υπόθεση του προκάλεσε μεγάλο κόστος και πως «έλεγε δημόσια ότι θα φύγω από υπουργός».

Δραττόμενος της ευκαιρίας ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να πάρει θέση. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Ν. Ηλιόπουλος, δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός κρύβεται και δεν απαντά στις πρωτοφανείς καταγγελίες του κ. Βρούτση», ρωτώντας: «Τι συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη; Η σιωπή του, το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός». Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

Επιστολή Παλαιτσάκη

Στο μεταξύ, ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα προκαλεί και η επιστολή της στενής συνεργάτιδας του Μ. Φουρθιώτη, Νανάς Παλαιτσάκη, με την οποία διαμαρτύρεται στον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Θ. Χρονόπουλο, για την άρνηση εμφάνισής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει στον τηλεοπτικό σταθμό «Εψιλον», το Σάββατο 3 Απρίλη. Οπως υποστηρίζει η Ν. Παλαιτσάκη, ο Θ. Χρονόπουλος επικαλέστηκε «άνωθεν εντολές για να μην παρουσιαστεί» και «διαμαρτύρεται» επικαλούμενη πως η πολιτική και η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας όλο το προηγούμενο διάστημα ζητούσαν απ' την ίδια και τον Μ. Φουρθιώτη να φιλοτεχνούν την αγιογραφία τους στα Μέσα τους, πράγμα που ευχαρίστως οι ίδιοι έπρατταν!

Οπως γράφει, «μας υποδεικνύατε να παρουσιάζουμε όλα αυτά που μας ζητούσατε κατόπιν πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας ΕΝΤΟΛΗΣ όπως δηλώνατε προκειμένου να παρουσιάζουμε αφιερώματα στην ΕΛ.ΑΣ., στους Υπουργούς, στους ένστολους με διάρκεια βίντεο άνω των 10 λεπτών το κάθε ένα, όλα αυτά αποδεικνύονται μέσω των εκπομπών που έχουν ήδη προβληθεί και δημοσιοποιηθεί μέσω της εφημερίδας. Μάλιστα μας ζητούσατε να μην προβάλλουμε τις σκηνές και περιστατικά αστυνομικής βίας καθώς χαλούσαν την εικόνα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, του υπουργού και του υφυπουργού καθώς και της Γενικής Γραμματέα κ. Νικολάου και ΦΥΣΙΚΑ του Αρχηγού. Ολες τις ανωτέρω υποδείξεις μάς τις έστελνε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου κ. Ρωτζιόκου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ