Τρίτη 6 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Η Ιστορία διδάσκει, οι λαοί μπορούν να νικήσουν!

80 χρόνια σήμερα από την επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας στην Ελλάδα

Την ανάγκη του αγώνα για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του αναδεικνύει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων, σήμερα 6 Απρίλη, από την επίθεση που εξαπέλυσε η ναζιστική Γερμανία εναντίον της Ελλάδας το 1941.

Θυμίζοντας τα γεγονότα της εποχής, τονίζει ότι «το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή σάλπισε την Αντίσταση με τη δράση του για την οργάνωση του αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας και τη σωτηρία του λαού. Οι κομμουνιστές που δραπέτευσαν από τις εξορίες, καθώς και άλλοι που δρούσαν παράνομα, προχώρησαν στην ανασυγκρότηση του ΚΚΕ και στην οργάνωση της πάλης κατά των κατακτητών ιδρύοντας το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και ΕΑΜογενείς αντιστασιακές οργανώσεις για την επιβίωση του λαού μας και τη σωτηρία του από την πείνα και για την απελευθέρωση της χώρας».

Σημειώνει πως «σήμερα, 80 χρόνια μετά, όλες οι αστικές κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ) έχουν τεράστια ευθύνη γιατί δεν έθεσαν ποτέ ζήτημα πραγματικής διεκδίκησης για τις Επανορθώσεις - Πολεμικές Αποζημιώσεις (...) Το ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σταθερά θέτουν το ζήτημα».

Ενώ σε άλλο σημείο προσθέτει πως «η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ με την πείρα της πάλης του λαού μας στη δεκαετία 1940-'49 αναδεικνύει την ανάγκη του αγώνα για να γίνει ο λαός μας αφέντης στον τόπο του, καταργώντας την εξουσία του κεφαλαίου, του οποίου τέκνο και μορφή εξουσίας του είναι και ο φασισμός - ναζισμός. (...) Ο αγώνας της ΕΑΜικής Αντίστασης και η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ διδάσκουν ότι όσο ισχυρός κι αν φαντάζει ο αντίπαλος των λαών, όπως στην περίοδο της Κατοχής (...) οι συσχετισμοί αλλάζουν και οι λαοί μπορούν να νικήσουν αν συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους και παλέψουν οργανωμένα, σήμερα με ηγέτη και καθοδηγητή το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ στην Ελλάδα.

Με αυτά τα διδάγματα, τιμώντας ως ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, συνεχίζουμε σήμερα τους αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας ενάντια στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ