Τρίτη 6 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Καταγγέλλουν απολύσεις σε γηροκομείο

Παράσταση διαμαρτυρίας σε ιδιωτικό γηροκομείο στον Αγ. Δημήτριο Αττικής πραγματοποίησε, χτες το πρωί, το Κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων 5 εργαζομένων και να καταβληθούν όλα τα ένσημα που οφείλει η εταιρεία.

Παράλληλα, το Σωματείο απαιτεί από το υπουργείο Εργασίας την εξασφάλιση των εργασιακών όρων που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη εργασία, ιδιαίτερα σε δομές όπως τα γηροκομεία. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Δημητρίου, σωματεία του κλάδου της ιδιωτικής Υγείας και άλλων κλάδων και η δημοτική σύμβουλος Αγ. Δημητρίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Να σημειωθεί πως η καταγγελία του Σωματείου αφορά γηροκομείο που το περασμένο Σάββατο «ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την απόλυση 5 εργαζομένων από το τμήμα της κουζίνας, με την αιτιολογία ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες δίνονται σε εργολαβική εταιρεία. Πίσω από τις δικαιολογίες υπάρχει ουσία: Η εργοδοσία του ιδρύματος από το Σεπτέμβρη του 2019 σταμάτησε να καταβάλλει τα ένσημα στους εργαζόμενους. Οι καταγγελίες στο ΙΚΑ, η κινητοποίηση των εργαζομένων και η στήριξή τους από το Κλαδικό Σωματείο είχαν αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική ικανότητα για το 2021, παρόλο που δεν έχει καταβληθεί το σύνολο των ενσήμων. Οι απολύσεις αποτελούν ξεκάθαρη περίπτωση συνδικαλιστικών διώξεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ