ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τίμησαν τους αλύγιστους στις φυλακές της Αίγινας
Τρίτη 13 Ιούλη 2021

Μια σεμνή εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκατοντάδες κομμουνιστές και λαϊκούς αγωνιστές που κρατήθηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν στις φυλακές της Αίγινας πραγματοποίησαν την Κυριακή 11 Ιούλη η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και τα Παραρτήματα Πειραιά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Ομιλητής ήταν ο Αλέκος Κοτέας, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στην ιστορία των φυλακών, που από την περίοδο των τελών του 19ου αιώνα - όταν πρωτολειτούργησαν ως φυλακές πολιτικών κρατουμένων - μέχρι και την περίοδο της δικτατορίας 1967 - 1974 έγιναν τόπος μαρτυρίου για εκατοντάδες κομμουνιστές και άλλους λαϊκούς αγωνιστές, οι οποίοι με την αταλάντευτη και ηρωική τους στάση σήκωσαν ψηλότερα το μπόι του εργατικού - λαϊκού κινήματος στη χώρα μας, παρέμειναν πιστοί στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ο ιστορικός χώρος να διασωθεί, να αξιοποιηθεί, να αναδειχθεί ως τόπος μνήμης, αίτημα για το οποίο εδώ και χρόνια παλεύει το ΚΚΕ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέδειξε πως σήμερα όσο ποτέ άλλοτε οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ βρίσκονται μπροστά σε νέες προκλήσεις και απαιτήσεις, που θέτουν στο επίκεντρο την ένταση των προσπαθειών για την ολόπλευρη ανάπτυξη και ισχυροποίηση του Κόμματος και του εργατικού - λαϊκού κινήματος. «Εφόδιό μας οι πρόσφατες Αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος, τα ντοκουμέντα μας, η συζήτηση για την Ιστορία του Κόμματος και του κινήματος. Οπλα και πολεμοφόδια απαραίτητα στην αντιπαράθεση και τη συζήτηση με τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, προκειμένου να αναδεικνύουμε και να αποδεικνύουμε ότι το μόνο πραγματικά καινούργιο και προοδευτικό στην κοινωνία είναι ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός, που προϋποθέτει την κατάργηση και ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού, ο οποίος έχει να δώσει μόνο νέα δεινά στους λαούς», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλ. Κοτέας.

Μετά την ομιλία έγινε κατάθεση στεφάνου μπροστά στον χώρο των φυλακών από την Γραμματέα της ΚΟΒ Αίγινας, Λιλίκα Λυκούρη, και ακολούθησε πορεία προς το νεκροταφείο, όπου πραγματοποιήθηκαν προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων από τα Παραρτήματα Πειραιά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η εκδήλωση στις φυλακές Αίγινας (2015-06-27 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2013-05-25 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (2013-05-24 00:00:00.0)
Οι ιμπεριαλιστές δεν είναι ανίκητοι! (2011-05-31 00:00:00.0)
Εκδήλωση στις φυλακές της Αίγινας (2008-05-29 00:00:00.0)