ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ
Επικίνδυνες «πρωτιές» στην Αλεξανδρούπολη
Παρασκευή 23 Ιούλη 2021

Αρματα μάχης και άλλα βαρέα οχήματα των Αμερικανών απλωμένα στον λιμένα Αλεξανδρούπολης
Αλλο ένα θηριώδες πλοίο των Αμερικανών έδεσε στην Αλεξανδρούπολη, ξεφορτώνοντας και φορτώνοντας πολεμικό υλικό προς και από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Οπως καυχιέται η ίδια η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, η «συγκλονιστική ομάδα» της SDDC (U.S. Army's Military Surface Deployment and Distribution Command) και του νέου τερματικού του λιμένα της Αλεξανδρούπολης ολοκλήρωσε την «απαιτητική φόρτωση» αρμάτων και μεγάλων οχημάτων των US Army EURAF (οι Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ που επιχειρούν σε Ευρώπη και Αφρική) στο πλοίο «GREEN COVE» (είχε πιάσει στον ακριτικό λιμένα και στις 13 του μήνα) σε «μόλις μιάμιση μέρα», από προχτές το πρωί έως χτες το μεσημέρι.

Στο λιμάνι έχει πιάσει και έτερο αμερικανικό πλοίο, το «OCEAN FREEDOM», φορτώνοντας μέρος από εκατοντάδες στρατιωτικά άρματα, άλλα οχήματα και ελικόπτερα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που το προηγούμενο διάστημα πήραν μέρος στην αλυσίδα ασκήσεων του ΝΑΤΟ «Defender Europe 21», η οποία έφερε και άπλωσε στα Βαλκάνια και στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία πρόσθετες αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις. Τα οχήματα και το πολεμικό υλικό επέστρεψαν στον λιμένα για να διεκπεραιωθούν πίσω στις ΗΠΑ, σιδηροδρομικώς, με 8 αμαξοστοιχίες, είτε οδικώς με φορτηγά.

Παράλληλα αφήνουν και υλικό. Συγκεκριμένα, καταγράφτηκε η «πρωτιά», ότι για πρώτη φορά ξεφορτώθηκαν στο λιμάνι «M1A2 Abrams», από τα βασικά άρματα μάχης των Αμερικανών. Κατά πληροφορίες, θα ακολουθήσει η μεταφορά τους μέσω σιδηροδρόμου, με 6 συνολικά αμαξοστοιχίες, προς το εσωτερικό της Βαλκανικής, σε Βουλγαρία και Ρουμανία κυρίως, συνεχίζοντας την κλιμάκωση της κόντρας με τη Μόσχα.

Οι ίδιοι οι Αμερικανοί σε αναρτήσεις τους μιλούν για «άλλη μια σπουδαία μέρα στην Αλεξανδρούπολη. Για πρώτη φορά ο αμερικανικός στρατός έχει μεταφορτώσει M1A2 τανκς στο λιμάνι».

«Γιατί αυτό είναι ένα τόσο σημαντικό ορόσημο;», βάζουν οι ίδιοι το ερώτημα που σπεύδουν και να το απαντήσουν, δίνοντας όλη την εικόνα της εμπλοκής της Αλεξανδρούπολης και του Εβρου γενικότερα, όπως ξετυλίγονται κόντρα σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και δυνάμεις:

«Επειδή επιβεβαιώνει ότι αυτή η ολοένα και πιο ζωτική εγκατάσταση μπορεί πλέον να υποστηρίξει την κίνηση όλων των τύπων μονάδων του Στρατού (ABCTs, Combat Aviation Brigades & Sustainment). Χάρη στην πολύ σκληρή δουλειά από τον Στρατό, το Πολεμικό Ναυτικό, την ομάδα της αμερικανικής πρεσβείας, τους Ελληνες συμμάχους μας και τους εμπορικούς μας εταίρους, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει αναδειχθεί ως βασικό συστατικό της ικανότητάς μας να γίνεται η προώθηση των στρατιωτικών δυνάμεων στο νότιο τμήμα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων», υπογραμμίζουν...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπλοκή σε πολεμική ενέργεια εναντίον των Χούθι στην Ερυθρά (2024-03-14 00:00:00.0)
«Σε συνεχή κινητικότητα» Αλεξανδρούπολη, Σούδα, Λάρισα και Ανδραβίδα (2022-04-14 00:00:00.0)
Μπλόκο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε αμαξοστοιχία με αμερικανοΝΑΤΟικό στρατιωτικό υλικό (2022-04-06 00:00:00.0)
Βαριές ευθύνες αναλαμβάνει η κυβέρνηση (2022-03-18 00:00:00.0)
Στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων (2021-07-27 00:00:00.0)
Νέα κίνηση των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη (2021-07-14 00:00:00.0)