Τετάρτη 14 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ
Νέα κίνηση των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη

«Φωτιά» έχει πάρει ξανά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς έδεσε εκεί άλλο ένα θηριώδες πλοίο των Αμερικανών μετακινώντας στρατιωτικές τους δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί ελλιμενίστηκε στον ακριτικό λιμένα το οχηματαγωγό «GREEN COVE», προκειμένου να φορτώσει μέρος από εκατοντάδες στρατιωτικά άρματα, άλλα οχήματα και ελικόπτερα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που το προηγούμενο διάστημα πήραν μέρος στην αλυσίδα ασκήσεων του ΝΑΤΟ «Defender Europe 21», που έφερε και άπλωσε στα Βαλκάνια και τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία πρόσθετες αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις.

Ενδεικτικό του όγκου που διεκπεραιώνεται όλο αυτό το διάστημα από την Αλεξανδρούπολη προς και από ό,τι οι ίδιοι οι Αμερικανοί ονοματίζουν ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων, είναι το γεγονός ότι - σύμφωνα με αρμόδιες πηγές - όλος αυτός ο οπλισμός μεταφέρθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 8 αμαξοστοιχίες από τη Ρουμανία, αλλά και με δεκάδες φορτηγά από την Πολωνία.

Κι επειδή το «GREEN COVE» (μήκους 200 μέτρων πλοίο) ...δεν φτάνει για να το φορτώσει, τις αμέσως επόμενες μέρες έρχεται και άλλο τέτοιο πλοίο στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, για να φορτώσει τα εκατοντάδες οχήματα. Τέτοιες αφίξεις αναμένονται άλλωστε και το επόμενο διάστημα, καθώς η Αλεξανδρούπολη αποτελεί πλέον βασικό κόμβο διεκπεραίωσης και logistics των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μια χρήση που αναμένεται να διευρυνθεί και παραπέρα με τη νέα Συμφωνία για τις βάσεις, που οι κυβερνήσεις Ελλάδας και ΗΠΑ ετοιμάζουν να υπογράψουν τους επόμενους μήνες.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ευρωατλαντικά σχήματα συνεργασίας. Συγκεκριμένα, δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από Ελλάδα, Γαλλία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ιορδανία, Ιταλία, Ισραήλ και Μαρόκο συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησης του Ισραήλ, στην άσκηση με την επωνυμία «HDANNUAL-21», η οποία πραγματοποιήθηκε στη στρατιωτική βάση Ελιακίμ από τις 5 έως τις 8 Ιούλη. Η εν λόγω άσκηση, στην οποία η ελληνική αποστολή εκπροσωπήθηκε από 12 στελέχη, αφορούσε προκεχωρημένη εκπαίδευση στα αντικείμενα: Βολές ατομικού οπλισμού σε εγγύς αποστάσεις. Βολές ελευθέρων σκοπευτών. Μάχη σε κατοικημένη περιοχή. Εκκαθάριση υπογείων διαδρόμων. Ολα σενάρια για μάχες εντός πόλεων και παραπέρα, πάνω σε αντικείμενα όπου ειδικεύονται οι φονιάδες του Ισραήλ.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από Ελλάδα, Κύπρο και Σερβία μετείχαν από 4 έως 10 Ιούλη στην άσκηση με την επωνυμία «FALCON-21» που πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο «Sergean Pilot Mihajlo Petrovic», στη Νις της Σερβίας. Στην άσκηση που αφορούσε στην προκεχωρημένη εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών σε άλματα Ελεύθερης Πτώσης, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 10 στελέχη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξω οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία (2022-11-29 00:00:00.0)
Βαριές ευθύνες αναλαμβάνει η κυβέρνηση (2022-03-18 00:00:00.0)
Επικίνδυνες «πρωτιές» στην Αλεξανδρούπολη (2021-07-23 00:00:00.0)
Εμπλοκή σε σχέδια του ΝΑΤΟ σε κάθε γωνιά της χώρας (2021-04-06 00:00:00.0)
Πρόβες πολέμου με την Αλεξανδρούπολη σε κομβικό ρόλο (2020-02-22 00:00:00.0)
«Κόμβος» για ΝΑΤΟική εφόρμηση σε Βαλκάνια και Νοτιοανατολική Ευρώπη (2019-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ