ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ - ΣΤΕΚΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
«Γκάζια», μηνύματα και... πολύ γέλιο
Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2021

Τα μαθητικά συγκροτήματα «Αδεια Κλεψύδρα», QBX και Matt άνοιξαν την αυλαία του Μαθητικού Στεκιού και του πλούσιου προγράμματός του.

Ο QBX ξεσήκωσε τον κόσμο που βρέθηκε στη σκηνή με το beat box του, ενώ μαζί με τους «Αδεια Κλεψύδρα» και τον Matt τραγούδησαν για την οικογένεια αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην καθημερινότητά τους, στο σχολείο, και ειδικότερα για αυτά με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στέλνοντας μήνυμα αντεπίθεσης με τους στίχους τους, ξεκαθαρίζοντας πως η νέα γενιά δεν πρόκειται να σωπάσει.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη για άφθονο γέλιο πήρε το stand up comedy με τον Αλέξανδρο Μαλιάτση - Σάλα και τον Σπήλιο Φλώρο. Στη σκηνή αρχικά ανέβηκε ο Σπήλιος Φλώρος, ο οποίος διακωμώδησε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν ιδιαίτερα τη νεολαία, ανάμεσά τους την κατάσταση με την πανδημία, την επιλογή επαγγέλματος, τις σχέσεις με τους γονείς κ.λπ. Στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Μαλιάτσης - Σάλα κάλεσε το κοινό να ανασύρει δικές του αστείες αναμνήσεις, επιλέγοντας το θέμα της σχέσης μεταξύ αδελφών, από την οπτική του μικρότερου βέβαια, ενώ στη συνέχεια μοιράστηκε δικές του ...άβολες στιγμές. Κλείνοντας, και οι δύο κωμικοί έδωσαν συγχαρητήρια στην ΚΝΕ για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Δεν τους άφησε σε χλωρό κλαρί ο Χρ. Ζαραλίκος


Λίγο πιο κάτω, στη νεοσύστατη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε με ροκ ήχους από τους Vostok Train.

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που παίζουμε στο Φεστιβάλ», είπαν ανοίγοντας τη συναυλία τους, με το κοινό να τους καταχειροκροτεί. Ως «ένα τρένο προς την Ανατολή για μια καλύτερη κοινωνία» αυτοπροσδιορίστηκαν, προτού χαρίσουν ροκ μελωδίες, τραγούδια γνωστά και πιο «ψαγμένα», αλλά και δικές τους διασκευές, με τον κόσμο να τους ανταμείβει με ένα ζεστό χειροκρότημα. «Immigrant Song», «Come Together» και άλλα τραγούδια αποτέλεσαν μέρος του ρεπερτορίου του συγκροτήματος, που μέχρι το τέλος κράτησε το κέφι στα ύψη...

Ακολούθησε το απολαυστικό για μία ακόμα φορά stand up comedy του Χριστόφορου Ζαραλίκου. Ορμητικός, χωρίς να αφήσει σε χλωρό κλαρί ζητήματα της επικαιρότητας, χάρισε πολύ γέλιο στο κοινό, το οποίο πάντα συμμετέχει στις παραστάσεις του.

Η πανδημία, οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην Εκπαίδευση, η απεργία των εργαζομένων στο «e-food», η αντίληψη των μεγάλων επιχειρήσεων για τον μισθό, εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας ήταν από τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε, με το γνωστό και αγαπημένο στο κοινό του Φεστιβάλ χιούμορ του.







ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάνανε «χαμό» στη Μαθητική Σκηνή (2023-09-22 00:00:00.0)
«Μαραθώνιος» γέλιου με 11 καλλιτέχνες κωμικούς (2022-09-20 00:00:00.0)
«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!» (2021-09-18 00:00:00.0)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο «Τριανόν» (2020-06-05 00:00:00.0)
Το Στέκι υποδέχεται τον Χριστόφορο Ζαραλίκο (2019-01-16 00:00:00.0)
Τελευταίες παραστάσεις (2017-03-03 00:00:00.0)