Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Κάνανε «χαμό» στη Μαθητική Σκηνή

Η αυλαία της Μαθητικής Σκηνής ανέβηκε δίνοντας τον «λόγο» στους ίδιους τους μαθητές και τα μουσικά τους συγκροτήματα. Το μαθητικό συγκρότημα «Κλείσε τα Φώτα» από τη Ν. Σμύρνη έδωσε από την αρχή το στίγμα του προβληματισμού και της νεανικής αγωνιστικότητας, ανοίγοντας το πρόγραμμα με ένα τραγούδι που έγραψαν με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, ενώ το αφιέρωσαν σε όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Ακολούθησαν εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών, όπως το «Είμαι απ' τα παιδιά» και το «Ενα καράβι», ανεβάζοντας συνεχώς το κέφι. Τη σκυτάλη πήρε το συγκρότημα «Scorned God» από την Ηλιούπολη, με κομμάτια heavy metal και στη συνέχεια οι «Stage Revolution», από την Αγία Παρασκευή, που έπαιξαν ελληνικό και ξένο ροκ.

***

Η συνέχεια δόθηκε με Stand up comedy: Η σκηνή ασφυκτικά γεμάτη, δεν πέφτει καρφίτσα. Στέλιος Ανατολίτης, Χρύσα Κατσαρίνη, Παναγιώτης Κούδας, Δήμητρα Νικητέα, Πάρις Ρούπος, Γιάννης Ρούσσος. Κόσμος όλων των ηλικιών, που για άλλη μια φορά έδειξε την αγάπη του απέναντι σε αυτό το μοναδικό είδος σάτιρας, που καταφέρνει να θίγει τα πιο δύσκολα και σοβαρά ζητήματα με δηκτικό και αστείο τρόπο. Τίποτα δεν έμεινε ασχολίαστο, τίποτα δεν έμεινε στο απυρόβλητο. Ο φασισμός, ο εθνικισμός, η θρησκεία, η θέση της γυναίκας, η σύγχρονη πολιτική κατάσταση, τα Εργασιακά, οι πλειστηριασμοί, οι προσωπικές σχέσεις αποτέλεσαν τη θεματολογία των κωμικών. Ατάκα και γέλιο, ατάκα και προβληματισμός, ατάκα και χειροκρότημα. Οι κωμικοί ενθουσιασμένοι είπαν πόσο χαρούμενοι είναι που βρίσκονται και πάλι κοντά μας, ότι το Φεστιβάλ είναι ένας θεσμός που αντέχει στον χρόνο και γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος και έδωσαν ραντεβού του χρόνου στην ίδια σκηνή. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ δίνει βήμα σε τόσο πολλούς κωμικούς, ενώ ακολουθούν σήμερα Παρασκευή ο Χριστόφορος Ζαραλίκος και αύριο Σάββατο ο Κώστας Μαλιάτσης - Σάλας.

***


Λίγο πριν από τις 11 μ.μ. «φωτιά» πήρε ο κατάμεστος χώρος του Μαθητικού Στεκιού του Φεστιβάλ όταν ανέβηκε στη σκηνή η ιδιαίτερα αγαπητή στη νεολαία Marseaux. «Είστε έτοιμοι να κάνουμε χαμό;» ρώτησε η ταλαντούχα δημιουργός και αφού πήρε το ομόφωνο «ναι», ξεκίνησε να ερμηνεύει ορισμένα από τα πιο δημοφιλή της τραγούδια, στα οποία η pop «μπολιάζεται», με τρόπο επιτυχημένο, με μουσικές επιρροές από άλλα είδη και ρυθμούς, από το hip hop και το RnB μέχρι και το τάνγκο. Από τις πρώτες κιόλας νότες, το πολυπληθές νεανικό (και όχι μόνο) κοινό ξεσηκώθηκε και τραγούδησε μαζί της, εκτοξεύοντας το κέφι σε μια βραδιά που ήταν γεμάτη ρυθμό, τραγούδι αλλά και χορό.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ