Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Πλήθος κόσμου και μηνύματα στη Λαϊκή Σκηνή

Τις φωνές τους σε ένα λαϊκό πρόγραμμα ένωσαν η Ερωφίλη και η Αργυρώ Καπαρού, ανοίγοντας το πρόγραμμα στη Λαϊκή Σκηνή, την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

«Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Φεστιβάλ για το κάλεσμα. Σήμερα θα τραγουδήσουμε λαϊκά τραγούδια και ελπίζουμε να τραγουδήσετε μαζί μας», είπε η Αργ. Καπαρού και το πρόγραμμα ξεκίνησε!

«Τζαμάικα», «Παποράκι του Μπουρνόβα», «Μάτια μου», «Πες μου πώς γίνεται»

Το ένα τραγούδι διαδέχεται το άλλο και το κέφι ανεβαίνει...

«Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ μεγάλωσα και ξέρω ότι ενώνει τους νέους, τους μεγάλους και τους καλλιτέχνες. Γι' αυτό είμαστε εδώ» επεσήμανε η Αργ. Καπαρού για να εισπράξει το χειροκρότημα των επισκεπτών.

«Ολα καλά κι όλα ωραία, χθες ήσουν μ' άλλονε παρέα και πού σοκάκι να τραγουδήσεις δεν επιτρέπονται οι αναμνήσεις»...

***

Πλήθος κόσμου απόλαυσε αμέσως μετά και τον Δημήτρη Μυστακίδη, την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Ανοίγοντας το πρόγραμμα, ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, λέγοντας πως απόψε θα ερμηνεύσει και κάποια από τα καινούργια του τραγούδια.

Μίλησε για το τραγούδι «Γεράκι», αναφέροντας πως το έγραψε αφού άκουσε την ιστορία ενός πατέρα στην Κάρπαθο που αυτοκτόνησε μετά την λεκτική βία που δεχόταν στο καφενείο από τους συντοπίτες του για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του γιου του.


Κατά την διάρκεια της συναυλίας, αναφέρθηκε επίσης στις πλημμύρες στη Θεσσαλία και την προσφυγιά, συνεχίζοντας το πρόγραμμα με τραγούδια που μιλούν για τον ξεριζωμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στην Μάγδα Φύσσα αλλά και τη μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, αφιερώνοντας τους το τραγούδι «Μίλα» που έχει αναφορές στο ποίημα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη. «Mια μάνα μόνη στάθηκε απέναντι απ' το φίδι / μια μάνα που θυσίασε μονάκριβο στολίδι / τα λόγια της δεν μάσησε τους κοίταξε στα ίσα / ο πόνος δεν τη λύγισε την λένε Μάγδα Φύσσα».

Αφιέρωσε επίσης το «Είμαι από τα παιδιά» στα μέλη της ΚΝΕ, σημειώνοντας ότι το τραγούδι του με τους «Κοινούς Θνητούς» αξιοποιήθηκε στο προεκλογικό σποτ της ΚΝΕ.

«Είμαι απ' τα παιδιά που δεν κάθονται καλά. Την έχω καταλάβει από μικρός τη ζαβολιά. Δεν κάνω τσιμουδιά, όσο πέφτουνε κορμιά. Ημουν και θα είμαι από 'κεινα τα παιδιά».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ