Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
«Παίζουμε καλύτερα αν χορεύετε»

Τα «Kadinelia» στη σκηνή και μαζί με τις κιθάρες τους έχουν φέρει την τσαμπούνα και την ποντιακή λύρα. Το σκηνικό συμπληρώνει το φεγγάρι από ψηλά και έτσι οι ήχοι είναι έτοιμοι να μας ταξιδέψουν πίσω στο καλοκαίρι.

Εύκολο στοίχημα για τον Θανάση Ζήκα και την Εύη Σεϊτανίδου που το κέρδισαν με το κέφι τους και την καλή γνώση της παραδοσιακής μουσικής σε συνδυασμό με τους πρωτότυπους πειραματισμούς τους.

«Παίζουμε καλύτερα αν χορεύετε», λέει η Εύη από τη σκηνή και αμέσως φτιάχνεται ο πρώτος κύκλος. Αλλωστε, ένα παραδοσιακό γλέντι αν κάτι σίγουρα έχει να δώσει σήμερα είναι η συλλογικότητα του κυκλωτικού χορού και τα «kadinelia» ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει αυτό το παραδοσιακό πανηγύρι στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων.

Τη σκυτάλη πήραν οι «Babo Koro», που με το κέφι και τη ζωντάνια τους δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα η οποία μεταδόθηκε στο κοινό, το οποίο ανταπέδωσε με χορό και τραγούδι. Οι «Babo Koro» δεν έχουν στεγανά στη μουσική και τα τραγούδια τους. Κι από το πρίσμα τους δεν απουσιάζει ο κοινωνικός σχολιασμός. Σε αυτό το πλαίσιο κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στο 49ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ παρουσίασαν το νέο τους κομμάτι, εμπνευσμένο από το έγκλημα στα Τέμπη.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ