Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΣΤΕΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που εκδηλώθηκαν σε φεστιβάλ άλλων πόλεων αλλά και των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων, που ασταμάτητα δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες, το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει μετατραπεί σε μαχητική συγκέντρωση αλληλεγγύης και διεκδίκησης.

Στον χώρο του Φεστιβάλ, στο Πάρκο Τρίτση υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πλημμύρες, στον οποίο δεσπόζει το σύνθημα «Αλληλεγγύη».

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή εκφράζεται έμπρακτα η αλληλεγγύη στους πληγέντες και αναδεικνύονται οι εγκληματικές πολιτικές που οδήγησαν σε καταστροφικά αποτελέσματα σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

«Η πρωτοβουλία που παίρνουμε αυτές τις ημέρες τα μέλη του ΚΚΕ και της KNE εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια να βοηθήσουμε τον λαό της Θεσσαλίας, τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του κράτους.

Παίρνουμε τη σκυτάλη από τους εργαζόμενους, τους νέους που με τα φτυάρια στα χέρια, με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης έχουν δείξει έμπρακτα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», σημειώνει ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ξεχωριστή στιγμή η επίσκεψη της ΚΝ Τουρκίας, μίας χώρας της οποίας ο λαός έχει επίσης βρεθεί αντιμέτωπος με φυσικές καταστροφές και έχει βιώσει την επιλεκτική ανικανότητα του κράτους, όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Μεγάλη ανταπόκριση από την πρώτη μέρα

Ηδη από την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. «Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία που χρειάζονται τη βοήθειά μας αυτή τη στιγμή περισσότερο από ποτέ», λέει η Νίκη από το Περιστέρι αφήνοντας εμφιαλωμένα νερά και μπισκότα στον χώρο.

«Αν δεν βοηθήσουμε εμείς, ποιος θα βοηθήσει; Το κράτος ξέρει μόνο να τα δίνει στο κεφάλαιο και το ΝΑΤΟ», μας λέει από την άλλη ο Παναγιώτης από τα Πατήσια, προσφέροντας τρόφιμα και φάρμακα που τόσο έχουν ανάγκη οι πληγέντες.

Υπενθυμίζεται ότι τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που βρίσκεται απέναντι από το μπαρ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, είναι:

- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι.

- Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμοί.

- Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές - παξιμάδια, μπισκότα - κρουασάν - μπάρες δημητριακών - παστέλια, γάλα σε σκόνη.

- Φάρμακα: Παυσίπoνα, αντισταμινικά, κορτιζονούχες αλοιφές, αντιφλεγμονώδη, οροί 1lt για καθαρισμό τραυμάτων, «Betadine», γάζες, αυτοκόλλητα επιθέματα, επίδεσμοι, οράκια 5ml για καθαρισμούς ματιών.

- Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

- Αντικουνουπικά (καπνού, σπρέι, αλοιφές σώματος).

- Απορρυπαντικά κάθε είδους με έμφαση τις χλωρίνες.

- Φακοί, γάντια, σκούπες και σφουγγαρίστρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ