Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
Με αισιοδοξία από τις νίκες της «Πανσπουδαστικής» για τις επόμενες μάχες

Αύρα αισιοδοξίας από τη δεύτερη συνεχόμενη πανελλαδική πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στα πανεπιστήμια της χώρας πνέει στο Φοιτητικό Στέκι του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης».

Στον φιλόξενο χώρο που έχει στηθεί για ακόμα μια χρονιά φοιτητές και φοιτήτριες από όλες τις σχολές της Αθήνας παίρνουν μέρος στο πρώτο αγωνιστικό ραντεβού της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, λίγο πριν από την έναρξη των μαθημάτων, αλλά και της πάλης για τις διεκδικήσεις τους.

Στο Φοιτητικό Στέκι έχουν τοποθετηθεί ταμπλό περιμετρικά που αναδεικνύουν μια σειρά από θέματα που αφορούν τη νέα γενιά που παλεύει να σπουδάσει και να ζήσει.

Από το μείζον πρόβλημα της στέγης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νέοι και νέες, με τα ενοίκια να κάνουν ράλι ανόδου την ώρα που οι φοιτητικές εστίες είναι ελάχιστες, απαρχαιωμένες και σε κατάσταση... κινδύνου! Στο πλαίσιο αυτό αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η επιλεκτική ανικανότητα του αστικού κράτους να καλύψει τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, καθώς μπαίνουν εμπόδιο στην εξυπηρέτηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε άλλο σημείο τονίζεται ο ρόλος της επιστήμης και της μόρφωσης στην υπηρεσία της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, σε αντιδιαστολή με το σημερινό πανεπιστήμιο που καλλιεργεί την αποσπασματικότητα.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ταμπλό για τις διεκδικήσεις των φοιτητών για δωρεάν σπουδές, ενάντια στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.

Στο Φοιτητικό Στέκι επίσης διατίθεται η νέα έκδοση της Φοιτητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ «Τι πανεπιστήμιο έχουμε ανάγκη σήμερα;».

Παράλληλα, σήμερα, θα διεξαχθεί στις 21.30 ζωντανή συνέντευξη με νέους από τις αντιπροσωπείες Κομμουνιστικών Νεολαιών από Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία και Ολλανδία, για τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν αναμνηστικά μπλουζάκια με το γαρύφαλλο της «Πανσπουδαστικής», για να τους συντροφεύσει στις επόμενες μάχες για σπουδές με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ