Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Πλούτος δραστηριοτήτων στο Μαθητικό Στέκι

Πλήθος μαθητών όλων των ηλικιών υποδέχεται το Μαθητικό Στέκι στον γνώριμο χώρο πίσω από τη λίμνη του Πάρκου. Ενθουσιώδη πρόσωπα, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ερευνητικές εργασίες και πολλά δυναμικά μαθητικά συγκροτήματα συνθέτουν ένα μικρό... Φεστιβάλ μέσα στον χώρο του Φεστιβάλ.

Ξεχωρίζει ο χώρος που είναι αφιερωμένος στον Παύλο Φύσσα, από τον οποίο διακινείται και η ανακοίνωση της ΚΝΕ για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του και όπου δίνεται η αφορμή για συζήτηση για τα αίτια του φασισμού και την αντιμετώπισή του.

Αμφιθεατρικά του Στεκιού παρουσιάζονται οι ερευνητικές εργασίες που επιμελήθηκαν μαθητές μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από τις συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά. Ομάδες παιδιών έφτιαξαν μικρά εργαστήρια και επεξεργάστηκαν έννοιες όπως δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη, δίνοντας την απάντησή τους στην ψεύτικη εικόνα που προβάλλουν τα σχολικά βιβλία.

Τα ΕΠΑΛ έχουν τον δικό τους χώρο, στον οποίο προβάλλεται ένα διαφορετικό ρεπορτάζ με ΕΠΑΛίτες να λένε τη γνώμη τους για το σχολείο τους, εκφράζοντας όμως και τα όνειρά τους, τις προσδοκίες τους στο βήμα που τους έδωσε η ΚΝΕ. «Θέλω καλύτερα εργαστήρια», «Θέλω να έχω την ειδικότητά μου στο σχολείο της περιοχής μου», γράφουν σε έναν αυτοσχέδιο πίνακα.

Για πρώτη φορά λειτουργεί φέτος εργαστήριο από μαθητές Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά. Χώρος προσαρμοσμένος στα ενδιαφέροντα και τις ευαισθησίες των νέων καλλιτεχνών που νιώθουν οικεία στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός νεολαίας. Σε ένα ταμπλό έρχονται και κολλούν το δικό τους τραγούδι ή ποίημα.

Σημείο αναφοράς γίνεται το escape room που έχει ετοιμάσει η Μαθητική Επιτροπή, όπου στήνεται παιχνίδι συνδυασμένο με γνώσεις και προβληματισμούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετράμε αντίστροφα για τις δραστηριότητες στο Μαθητικό Στέκι! (2022-09-17 00:00:00.0)
Το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά (2018-07-25 00:00:00.0)
Πλούσιο πρόγραμμα με πρωταγωνιστές τους μαθητές (2016-08-21 00:00:00.0)
Χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων το μαθητικό στέκι (2014-09-13 00:00:00.0)
Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» (2014-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ