Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μετράμε αντίστροφα για τις δραστηριότητες στο Μαθητικό Στέκι!

Το εξώφυλλο της 8σέλιδης έκδοσης για μαθητές που θα κυκλοφορήσει στο Φεστιβάλ
Το εξώφυλλο της 8σέλιδης έκδοσης για μαθητές που θα κυκλοφορήσει στο Φεστιβάλ
Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σ' αυτό το φύλλο τον πλούτο των δραστηριοτήτων που θα ξεδιπλωθούν στο Μαθητικό Στέκι του κεντρικού Φεστιβάλ της Αθήνας, ένα Στέκι που φτιάχνεται ...από μαθητές για μαθητές:

Πάμε Γυμνάσιο!

Η αγαπημένη και πολυδιαβασμένη στήλη του «Οδηγητή», «Πάμε Γυμνάσιο!», αποκτά στο Φεστιβάλ τον δικό της χώρο ...και μάλιστα με την καλύτερη θέα, στις φοβερές συναυλίες της Μαθητικής Σκηνής!

Πρόκειται για τον χώρο στο Μαθητικό Στέκι για όσους ξεκίνησαν τώρα το Γυμνάσιο, αλλά και για τους παλιούς μαθητές! Εκεί θα βρουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το νέο τους ξεκίνημα στο Γυμνάσιο, θα λύσουν ό,τι απορία τυχόν έχουν για τις διαφορές μεταξύ Δημοτικού και Γυμνασίου σε κάθε πλευρά της νέας τους καθημερινότητας!

Ο χώρος θα είναι τόπος συνάντησης μαθητών από όλη την Αττική, αφού θα «στηθούν» ομάδες που θα πάρουν μέρος σε γρίφους, διαγωνισμούς και παιχνίδια τύπου «Πες - Βρες» στους σταθμούς της «Ειρήνης», της «Γνώσης» και της «Συλλογικότητας», που βρίσκονται στον χώρο. Θα συζητήσουν για ό,τι τους απασχολεί, τι τους αρέσει και τι όχι στο νέο τους σχολείο, αλλά και πιο σύνθετα κοινωνικά ζητήματα που είναι μέρος της καθημερινότητας, όπως τι μπορούμε να κάνουμε για να ζήσουμε πραγματικά ειρηνικά, αλλά και πώς υψώνουμε stop σε φαινόμενα ενδοσχολικής βίας στις σχολικές τάξεις.

Εργαστήρια Μαθητικής Δημιουργίας και Γνώσης!

Οσο η κυβέρνηση στήνει «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στα σχολεία, όσο οι κυβερνήσεις προσπαθούν ανέκαθεν να μετατρέψουν κι άλλο τη μορφωτική διαδικασία σε απόκτηση στείρων δεξιοτήτων με ημερομηνία λήξης και οι μαθητές απλά να μαθαίνουν «και από κάτι», τόσο οι Μαθητικές ΟΒ της ΚΝΕ θα στήνουν τα δικά τους εργαστήρια για το σχολείο που έχουν ανάγκη!

Φέτος τα εργαστήρια επιστρέφουν αναβαθμισμένα στο Μαθητικό Στέκι, με πολλά και ενδιαφέροντα workshop:

  • «Αθλητισμός - δικαίωμα για όλους - Οχι πολυτέλεια για λίγους!», από μαθητές του Βόρειου Τομέα της Αττικής και τα Μεσόγεια. Παρουσίαση αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου και quiz με την ίδια θεματολογία.
  • «Κάθε παιδί γεννιέται καλλιτέχνης. Το θέμα είναι να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας» (Π. Πικάσο), από μαθητές των Δυτικών Συνοικιών Αττικής. Παρουσίαση εργασίας για την trap και έκθεση φωτογραφίας για τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία.
  • «Ξεχωρίζουμε την αλήθεια από τα fake news!», από μαθητές του Πειραιά. Εκθεση φωτογραφίας και παιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;».
  • «Το περιβάλλον είναι ζωή! Αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητάς μας! Ελεύθεροι χώροι πρασίνου και αναψυχής!», από την ΤΟ Νότιου Τομέα της ΚΝΕ. Εκθεση φωτογραφίας και quiz «Αλήθειες και ψέματα για την προστασία του περιβάλλοντος!».
  • «Ψηλά το κεφάλι, σαν άνθρωπος ζήσε... Σκιά της ζωής σου μη δεχτείς να είσαι! ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά!», από μαθητές του κέντρου της Αθήνας. Εκθεση και παρουσίαση αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου.
  • «Μάθε για τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών! Πάλεψε για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και βία!», από μαθητές των ανατολικών συνοικιών. Παρουσίαση εργασίας και έκθεση φωτογραφίας.
  • Τα ΕΠΑΛ... αλλιώς! Vlog από την καθημερινότητα στα ΕΠΑΛ, έκθεση φωτογραφίας και ένα αφιέρωμα στους εργαζόμενους μαθητές.
Το σκονάκι για να τους δυσκολέψουμε εμείς!

Μια νέα έκδοση της ΚΝΕ για μαθητές, συγκεκριμένα ένα 8σέλιδο τύπου «μίνι περιοδικό», θα κυκλοφορήσει τις μέρες του Φεστιβάλ στο Μαθητικό Στέκι! Στα «δύσκολα θέματα» που λένε πως θα μας βάλουν τον χειμώνα, χρειαζόμαστε το κατάλληλο σκονάκι για να τα καταφέρουμε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ