ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Με την ίδια ορμή!
Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002

Ανυποχώρητοι συνέχισαν και χτες τον αγώνα τους οι αγρότες της Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους προέβησαν σε πολύωρους αποκλεισμούς κεντρικών οδικών αρτηριών. Παράλληλα σε όλα τα μπλόκα ακόμη πιο αυξημένη ήταν η παρουσία των αγροτών με τα μηχανήματά τους, καθώς έκδηλη είναι η αγανάκτηση των παραγωγών της χώρας μας από την κυβερνητική στάση απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους.

Στο νομό Θεσσαλονίκης κλειστός ήταν για δύο ώρες το μεσημέρι και δύο ώρες το απόγευμα η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Χαλάστρας και των Μαλγάρων. Σε συμπαράσταση των αγροτών ήρθαν συγκροτημένα στα μπλόκα οι μαθητές των σχολείων της Χαλάστρας. Τις ίδιες ώρες έκλεινε και ο εθνικός δρόμος Θεσσαλονίκης - Εδεσσας στον κόμβο της Ν. Χαλκηδόνας. Στο Ν. Ρύσιο οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλάστρας, που είναι συγκεντρωμένοι κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», απέκλεισαν για μια ώρα την οδό Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών της Θεσσαλονίκης, η αστυνομία απαγόρευε χθες το απόγευμα τη διέλευση των αυτοκινήτων στην οδό Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας μετά το αεροδρόμιο, υποστηρίζοντας ότι οι αγρότες είχαν αποκλείσει το δρόμο. Ωστόσο, όπως διαπίστωναν οι ίδιοι λίγο αργότερα, ο δρόμος, την ώρα ακριβώς που εμποδιζόταν η διέλευση, ήταν ανοιχτός. Επίσης, συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι δεν τους επιτράπηκε να περάσουν προκειμένου να επισκεφθούν τους αγρότες στο μπλόκο.

Στο νομό Πέλλας οι αγρότες προχωρούσαν κατά διαστήματα από τις 10 το πρωί σε αποκλεισμό του δρόμου Θεσσαλονίκης - Εδεσσας στον κόμβο Παραλίμνης.

Από τις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του νομού Σερρών απέκλεισαν το τελωνείο του Προμαχώνα, ενώ σημαντικά ενισχύθηκε το μπλόκο τους σ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης σε αποκλεισμό του δρόμου Θεσσαλονίκης - Καβάλας στα Ν. Κερδύλλια προχώρησαν οι αγρότες των Σερρών και της Δράμας από το μεσημέρι μέχρι τις 4 μ.μ. Σημειώνεται ότι γύρω στις 10 το πρωί έφθασε στο μπλόκο αυτό μεγάλο κομβόι τρακτέρ με αγρότες από το νομό Δράμας. Οπως δήλωναν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, οι συνάδελφοί τους χρειάστηκε να διανύσουν περισσότερα από 70 χιλιόμετρα για να έρθουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους αγρότες που βρίσκονται στον κόμβο των Κερδυλλίων πάνω από 10 μέρες.

Eurokinissi

Από το μπλόκο στα Μάλγαρα
Οι αγρότες του νομού Ημαθίας για δεύτερη μέρα χτες παρέμεναν στον κόμβο του Κλειδίου έξω από τη Βέροια και προχωρούσαν κατά διαστήματα σε κλείσιμο του δρόμου. Την ερχόμενη Τετάρτη στη Βέροια θα γίνει μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή των φορέων της πόλης.

Και οι αγρότες της Χαλκιδικής που παραμένουν για τρίτη βδομάδα στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, στον κόμβο της Σωζόπολης, συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους, αποκλείοντας κατά τακτά διαστήματα την οδό.

Επίσης οι αγρότες του Εβρου που παραμένουν στο μπλόκο των Φερρών προχώρησαν χτες σε ολιγόωρο αποκλεισμό του δρόμου.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου φορτηγών αυτοκινήτων ρυμουλκών μετά ρυμουλκούμενων κ. Παπαδόπουλος δήλωσε χτες στον «904 FM» ότι «οι οδηγοί συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών, ο οποίος είναι και δίκαιος και αναγκαίος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικά στους δρόμους (2010-01-16 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν (2009-01-24 00:00:00.0)
Με ακόμα μεγαλύτερη ένταση (2009-01-22 00:00:00.0)
Στις επάλξεις των μπλόκων (2002-02-02 00:00:00.0)
Ούτε βήμα πίσω! (2002-01-30 00:00:00.0)