ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «PRAKTIKER HELLAS»
Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της Λάρισας ενάντια στις απολύσεις
Τρίτη 15 Φλεβάρη 2022

Παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό κατάστημα της «Praktiker» στη Λάρισα πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας και το Σωματείο Εργαζομένων στην «Praktiker», αντιδρώντας στις απολύσεις εργαζομένων της εταιρείας.

Οπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις εργαζομένων πανελλαδικά, στην προσπάθειά της να απαλλαγεί από «παλιότερους» εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, διαμορφώνοντας έτσι μια εργασιακή ζούγκλα γι' αυτούς που έμειναν και κυρίως για τους νεότερους.

Στο κατάστημα της Λάρισας, οι απολύσεις έφτασαν τις 6 και άλλοι 5 εξωθήθηκαν σε παραιτήσεις λόγω της εντατικοποίησης, της χειροτέρευσης των όρων εργασίας και του κλίματος εκφοβισμού. Αυτά έγιναν αμέσως μετά τις πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις των εργαζομένων ενάντια στην απόλυση του συνδικαλιστή, γραμματέα του Παραρτήματος Λάρισας του Σωματείου Εργαζομένων «Praktiker Hellas», τον Σεπτέμβρη, επειδή δεν αποδέχτηκε μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασής του.

Οι εργαζόμενοι με τα πανό τους και φωνάζοντας συνθήματα διαμήνυσαν ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», απαίτησαν «Πάρτε πίσω τις απολύσεις» και μοίρασαν στους πελάτες την ανακοίνωσή τους, ζητώντας τη συμπαράστασή τους. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Οι εργαζόμενοι μπήκαν και μέσα στο κατάστημα για να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, με τον Γιάννη Σκόκα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, να τονίζει πως «η εργοδοσία προχωρά σε μια ανελέητη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, με απολύσεις, αλλαγές συμβάσεων, εντατικοποίηση της εργασίας, με αποτέλεσμα να χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας και εργατικά ατυχήματα. "Αέρα στα πανιά" των εργοδοτών δίνει το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και το οποίο εξοπλίζει ακόμα περισσότερο το κεφάλαιο για να τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα. Καλούμε τον λαό της πόλης, κάθε εργαζόμενο να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην "Praktiker". Ο αγώνας και η προάσπιση του δικαιώματος για δουλειά, ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια μας αφορά όλους. Απαιτείται να δυναμώσει η συσπείρωση στο κλαδικό και στο επιχειρησιακό σωματείο. Δεν υποχωρούμε αν δεν παρθούν πίσω οι απολύσεις».

Αποχωρώντας από το κατάστημα, οι εργαζόμενοι τόνισαν πως τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν οι πολύμορφες δράσεις έξω από το κατάστημα και στην πόλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στην «Praktiker» (2023-02-21 00:00:00.0)
Δίπλα στους εργαζόμενους το ΕΚΠ και το Συνδικάτο Εμπορίου - Υπηρεσιών (2022-05-27 00:00:00.0)
Να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση του συνδικαλιστή (2021-11-02 00:00:00.0)
Απεργούν στις 4/11 για ΣΣΕ με αυξήσεις οι οικοδόμοι (2021-10-27 00:00:00.0)
Απεργιακή απάντηση σήμερα στην απόλυση συνδικαλιστή (2021-09-28 00:00:00.0)
Αντιδρούν σε μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις (2014-01-21 00:00:00.0)