ΝΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μητέρα και δύο ανήλικα παιδιά κάηκαν από σόμπα

Δεκάδες οι φτωχοί άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθεια να ζεσταθούν

Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2022

MotionTeam

Το σπίτι όπου σημειώθηκε η οικογενειακή τραγωδία
Φριχτό θάνατο βρήκαν χτες τα ξημερώματα μία 32χρονη μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά της, 11 και 8 ετών, στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης, από φωτιά στη μονοκατοικία όπου ζούσαν. Η φωτιά προκλήθηκε από το θερμαντικό μέσο που χρησιμοποιούσαν (σόμπα πέλετ), προσπαθώντας να ζεστάνουν το σπιτικό τους.

Η ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε η οροφή και τους καταπλάκωσε, και όπως διαπίστωσαν οι πυροσβέστες που μπήκαν μέσα, τόσο η μητέρα όσο και τα παιδιά εγκλωβίστηκαν από τα πρώτα λεπτά και βρέθηκαν απανθρακωμένοι. Ο πατέρας εργαζόταν και δεν ήταν στο σπίτι. Οπως λένε οι γείτονες, η οικογένεια αγόρασε πρόσφατα το σπίτι, μια παλιά μονοκατοικία, το ανακαίνισε και διέμενε στη γειτονιά από το περασμένο καλοκαίρι.

Η τραγωδία είναι επαναλαμβανόμενη, καθώς αυτόν τον χειμώνα οι νεκροί από θερμαντικά σώματα μετριούνται σε πάνω από 30.

Κάλεσμα των κομμουνιστών για αλληλεγγύη

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ εκφράζει την οδύνη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στον πατέρα και στους οικείους του, για τον τραγικό θάνατο της γυναίκας και των δύο παιδιών του.

Οπως αναφέρει, «αυτό το τραγικό περιστατικό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής "απελευθέρωσης" της Ενέργειας, της "πράσινης μετάβασης" που υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και βυθίζει όλο και περισσότερες οικογένειες στην ενεργειακή φτώχεια.

Για ακόμα μία φορά η ενεργειακή και η γενικότερη φτώχεια, η ακρίβεια, η έλλειψη βασικών υποδομών μάς φέρνουν αντιμέτωπους με τη σκληρή καπιταλιστική πραγματικότητα. Τα λαϊκά νοικοκυριά καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στο τσουχτερό κρύο και στον τσουχτερό λογαριασμό ρεύματος και θέρμανσης, που έχει γίνει είδος πολυτελείας.

Εδώ και τώρα απαιτείται να ληφθούν από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λυθεί το θέμα στέγασης και διαβίωσης του πατέρα της οικογένειας.

Τώρα είναι η ώρα ο λαός της περιοχής να δείξει την αλληλεγγύη του, ώστε να μη μείνει κανένας αβοήθητος. Να δυναμώσει την πάλη του για μέτρα προστασίας της ίδιας του της ζωής, για άμεση μείωση στα τιμολόγια ρεύματος, στο πετρέλαιο θέρμανσης. Να οργανώσει την πάλη του γι' αυτά που δικαιούται, γιατί τα παράγει με τον κόπο του. Για μια κοινωνία όπου στο προσκήνιο μπαίνουν η ανθρώπινη ζωή και οι ανάγκες της, και όχι η καπιταλιστική εκμετάλλευση και τα κέρδη των μονοπωλίων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τραγικό θάνατο βρήκε 95χρονος στον Μύτικα Χαλκίδας (2024-01-17 00:00:00.0)
Νεκροί από οικιακές πυρκαγιές (2022-01-25 00:00:00.0)
Πέντε μέρες χωρίς ρεύμα ένας οικισμός στα Βίλια Αττικής (2020-01-03 00:00:00.0)
Οικογενειακή τραγωδία (2013-05-23 00:00:00.0)
Προβλήματα από την κακοκαιρία (2010-12-14 00:00:00.0)
Εριξαν χειροβομβίδα σε μονοκατοικία (2003-08-09 00:00:00.0)