ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Διεκδικούν μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της ζωής του λαού

Σήμερα η συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Νικολάου

Παρασκευή 3 Ιούνη 2022

(Φωτ. αρχείου)
Σωματεία και μαζικοί φορείς της Μαγνησίας διοργανώνουν σήμερα συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Νικολάου, διεκδικώντας προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καλύτερη ποιότητα ζωής για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Η σημερινή συγκέντρωση γίνεται μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, δεν έχει όμως σχέση με τις διάφορες φιέστες που ετοιμάζουν για εκείνη τη μέρα η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, η Τοπική Διοίκηση και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που κρύβουν ότι οι «πράσινες» μπίζνες του κεφαλαίου, που γίνονται με φιλοπεριβαλλοντικό τάχα μανδύα και με τις πλάτες όλων των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, φορτώνουν νέα βάρη στην εργατική - λαϊκή οικογένεια, για να βρουν πεδία επιχειρηματικής δράσης οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Στο κάλεσμά τους τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της Μαγνησίας επισημαίνουν πως «σήμερα ο λαός της Μαγνησίας πληρώνει με την υγεία του την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων στην ΑΓΕΤ, αλλά και τις γιγαντιαίες επενδύσεις από επιχειρηματικούς ομίλους στις Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων για την εξασφάλιση φθηνών "εναλλακτικών" καυσίμων από τα σκουπίδια για τη βιομηχανία και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την τοξική καύση τους. Τις επιπτώσεις της πολιτικής της λεγόμενης "πράσινης μετάβασης", που με πρόσχημα την "απολιγνιτοποίηση", καταστρέφονται παρθένα δάση (Λαύκο, Νεοχώρι, Τρίκερι, Κανάλια, Κεραμίδι, Αγραφα κ.ά.) και γη υψηλής παραγωγικότητας με την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων».

Ταυτόχρονα αναδεικνύουν την ενεργειακή φτώχεια που βιώνει ο λαός, σημειώνοντας πως «σε μια περίοδο που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, επιταχύνονται τα σχέδια της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο. Με την αντικατάστασή του από το πανάκριβο υγροποιημένο αμερικανικό LNG, ο λαός μας θα χρυσοπληρώνει για να κερδίζουν πολλαπλά από τη μεταφορά του οι εφοπλιστές και οι αμερικάνικες εταιρείες. Αυτούς τους σχεδιασμούς εξυπηρετεί η πολυσυζητημένη επένδυση της "Mediterranean Gas" στην πόλη μας, που εκτός από περιβαλλοντική βόμβα μας εμπλέκει, μαζί με τις αμερικάνικες βάσεις, στους γιγάντιους ανταγωνισμούς, μετατρέποντας την περιοχή της Μαγνησίας σε μαγνήτη πολεμικών επιθέσεων».

Τα Σωματεία και οι μαζικοί φορείς απαιτούν μεταξύ άλλων:

-- Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ-ΚΟΚ στην ΑΓΕΤ. Να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά και την καύση των σκουπιδιών και του τοξικού ΠΕΤ-ΚΟΚ.

-- Να μην προχωρήσει η παραγωγή SRF στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στον ΧΥΤΑ Βόλου. Να σταματήσει κάθε διαδικασία γενίκευσης της επεξεργασίας απορριμμάτων για παραγωγή SRF/RDF στις ΜΕΑ για ανάκτηση Ενέργειας από τα σκουπίδια με την καρκινογόνα καύση τους.

-- Καμιά εμπλοκή στους σχεδιασμούς για μετατροπή του Βόλου και του Παγασητικού σε κόμβο για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και σταθμό LNG (2024-04-11 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση για την καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ (2019-08-07 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στις 16 Μάρτη ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ (2019-03-13 00:00:00.0)
Μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ (2018-05-08 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο ενάντια στην καρκινογόνα καύση σκουπιδιών (2018-05-03 00:00:00.0)
Καύση καρκινογόνων αποβλήτων από ΑΓΕΤ στο Βόλο (2017-01-05 00:00:00.0)