Ο λαός της Πετρούπολης να αξιοποιήσει την πείρα του
Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023

Ο Βαγγέλης Σίμος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πετρούπολης και υποψήφιος βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αττικής, ανοίγοντας τη σύσκεψη ανέδειξε ότι μόνο το ΚΚΕ και οι συνδυασμοί του στην Τοπική Διοίκηση προβάλλει και παλεύει μέσα και έξω από τη Βουλή, στους δήμους και τις Περιφέρειες τις ανησυχίες και τα αιτήματα του λαού, και αυτό είναι ανάγκη να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τον λαό της Πετρούπολης στις επερχόμενες βουλευτικές και τοπικές εκλογές. Ειδικά για την Πετρούπολη, τόνισε ότι σύμφωνα με την τελευταία απογραφή «χαρακτηρίζεται από το ποσοστό νεολαίας της. Αρα οι υποδομές Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς επίσης και η ποιότητα ζωής του λαού, είναι το ζητούμενο για τους Πετροπουλιώτες». «Σας καλούμε λοιπόν όλους - επισήμανε - σε κοινό βηματισμό το επόμενο διάστημα, ακόμα και αν δεν συμφωνούμε σε όλα. Σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε, να αξιοποιήσετε την πείρα σας και μαζί να αγωνιστούμε για τη ζωή που μας αξίζει».

Η Αγγελική Κοσμοπούλου, γραμματέας της Ενωσης Γονέων Πετρούπολης, αναφέρθηκε στην αγωνιστική δράση που αναπτύσσουν σύλλογοι και γονείς, απαιτώντας την κάλυψη των ελλείψεων στις σχολικές υποδομές και των κενών σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία, σημειώνοντας πως υπολογίζονται 5.600 ώρες διδασκαλίας χαμένες, ενώ το 2ο Λύκειο που έπαθε ζημιά από τον σεισμό του 2019, «ολόκληρο σχολικό συγκρότημα, δηλαδή, στεγάζεται ακόμα σε κοντέινερς».

Ο Θωμάς Κοτσαμπάς, εκπρόσωπος του ΔΣ του Γυμναστικού Συλλόγου Πετρούπολης, σημείωσε τη διαρκή υποβάθμιση του αθλητισμού από τα σχολεία, με τους γονείς να αναγκάζονται να πληρώνουν για να καλύπτουν το κενό και την προσπάθεια που κάνουν οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι για δωρεάν αθλητισμό.

Η Ρούλα Παπαδοπούλου ανέδειξε τη δράση που αναπτύσσουν οι γυναικείοι σύλλογοι της ΟΓΕ ενάντια στην ανισοτιμία σε βάρος των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων και το αποδεκατισμένο σύστημα δημόσιας Υγείας, που ταλαιπωρεί συνολικά τον λαό της Πετρούπολης. Ενδεικτικά, το τοπικό παράρτημα του ΙΚΑ στην Πετρούπολη και οι 2 ΤΟΜΥ απασχολούν δύο παιδιάτρους, έναν παθολόγο - προσωπικό γιατρό, έναν γυναικολόγο, έναν νευρολόγο, έναν ΩΡΛ, έναν χειρούργο για 80.000 κατοίκους.

Ο Χρύσανθος Κυριαζής, πρόεδρος του Σωματείου ΟΤΑ Δ. Πετρούπολης, δείχνοντας το χτύπημα που έχουν δεχτεί τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, σημείωσε ότι πρώτη φορά στον δήμο Πετρούπολης οι συμβασιούχοι ξεπέρασαν τους μόνιμους εργαζόμενους (57% και 43% αντίστοιχα). Αναφέρθηκε στους αγώνες για την υπεράσπιση του επιδόματος ΒΑΕ και για τη λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, ώστε να μην μετρούν διαρκώς σακατεμένους και νεκρούς συναδέλφους.

Η Στέλλα Καραμπή, εκπρόσωπος του Συλλόγου «Ευ Ζην φιλοτεχνείν», ανέδειξε την έλλειψη αναγνώρισης και υποστήριξης τέτοιων ομάδων, που επιδιώκουν να αναδείξουν τη σύγχρονη μορφή λαϊκής τέχνης, από την πολιτεία και δήμους, ενώ τόνισε ότι ο σύλλογος συστάθηκε με τη βοήθεια της προηγούμενης αγωνιστικής αρχής.

Ο Παναγιώτης Ρούτσης, ταμίας του Συλλόγου Ικαριωτών Πετρούπολης, αναφέρθηκε στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται ενάντια στη σχεδόν ανύπαρκτη στήριξη από κυβερνήσεις, υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια και δήμο, της δράσης των συλλόγων που προσπαθούν για τη διατήρηση των πολιτιστικών παραδόσεων. Ανέδειξε ακόμα τον εφιάλτη της απομόνωσης που επιβάλλουν οι εφοπλιστές στα νησιά όπως της Ικαρίας.

Ο Ηρακλής Πάκος, μαθητής και πρωταθλητής στο αγώνισμα της αναρρίχησης, αναφέρθηκε στη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και την αφαίμαξη των γονιών για να μπορέσουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Επεσήμανε ακόμα την έλλειψη σχεδιασμού, χρηματοδότησης και υποδομών για τον αθλητισμό και ειδικά για το άθλημα της αναρρίχησης. «Οι θυσίες των αθλητών του βουνού μας, σημείωσε, δεν αναγνωρίζονται από πουθενά» και ζήτησε τη στήριξη και ανάδειξη των προβλημάτων αυτών από το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήθος αγωνισμάτων και επιδείξεων για μια ακόμα χρονιά (2021-08-13 00:00:00.0)
Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής για την κατάσταση στο χώρο του Αθλητισμού (2021-03-12 00:00:00.0)
Το μεγάλο ενδιαφέρον αποτυπώθηκε και στη συμμετοχή (2020-06-06 00:00:00.0)
Διονύσης Βασιλόπουλος (2019-09-14 00:00:00.0)
Ψήφος στο ΚΚΕ για να δυναμώσει ο δρόμος της λαϊκής διεκδίκησης (2019-04-16 00:00:00.0)
Κέντρισε το ενδιαφέρον παιδιών και γονιών η εκδήλωση για το μπάσκετ και τον Αθλητισμό (2015-03-22 00:00:00.0)