Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής για την κατάσταση στο χώρο του Αθλητισμού

Από πρόσφατη κινητοποίηση των αθλητών για μέτρα στήριξης
Από πρόσφατη κινητοποίηση των αθλητών για μέτρα στήριξης
Μια σημαντική και άκρως ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση διοργάνωσε χτες βράδυ η Επιτροπή Αθλητισμού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με θέμα: «Η κατάσταση στον χώρο του Αθλητισμού, έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας». Εστω και μέσω διαδικτύου, η εκδήλωση έτυχε θερμής και μαζικής απήχησης από ανθρώπους του χώρου του Αθλητισμού και όχι μόνο.

Σε αυτή τις κεντρικές τοποθετήσεις έκαναν οι Γιώργος Πομάσκι, ομοσπονδιακός προπονητής Στίβου (ΣΕΓΑΣ), Νίκος Γέμελος, ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης (ΚΟΕ), Μανώλης Ραγκούσης, γραμματέας του Γυμναστικού Συλλόγου Πετρούπολης, Τάκης Πετρόπουλος, αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Πάτρας, Παναγιώτης Ατματσίδης, ποδοσφαιριστής Γ' Εθνικής, Γιώργος Ιωαννίδης, πρόεδρος του ΑΟΝΑ και υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΟΚ.

Ακολούθησε μια εξίσου ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των κεντρικών ομιλητών και των όσων παρακολουθήσαν την εκδήλωση της ΚΟ Αττικής, όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν τα σημαντικά ζητήματα του Αθλητισμού και κυρίως τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την χαιρετισμό του Πάνου Καραγιάννη, μέλους του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, που τόνισε πως η πρωτοβουλία της ΚΟ Αττικής για τον αθλητισμό έρχεται σε μια περίοδο που η κατάσταση στο χώρο λόγω της πανδημίας έχει επιφέρει σημαντική όξυνση των ήδη σημαντικών χρόνιων προβλημάτων που υπήρχαν. Και παράλληλα την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, αξιοποιεί την πανδημία ως «ευκαιρία» για να προωθήσει τον «αθλητισμό των χορηγών» και την παραπέρα εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, ένα μοντέλο που «αποκαθηλώθηκε πλήρως», με τις συνέπειες της πανδημίας. Επισήμανε πως τα όσα συμβαίνουν κάνουν ακόμη πιο επείγουσα την ανάγκη δημιουργίας και έκφρασης ενός αθλητικούς κινήματος απ' τους ανθρώπους τους χώρου για το δικαίωμα στην άθληση για όλους.

Ο προπονητής Γιώργος Πομάσκι αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός Στίβος, με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνητικών αρμοδίων μέχρι σήμερα. Οπως εξήγησε, το τρίπτυχο επιτυχίας για έναν επιτυχημένο αθλητισμό εστιάζει στο «πού», που αφορά τις εγκαταστάσεις, στο «με τι» και «με ποιους», που αφορά τους αθλητές και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Και εξήγησε ότι στον ελληνικό αθλητισμό και στις τρεις κατηγορίες τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά, εκφράζοντας το «παράπονό» του πως φθάνοντας σε ηλικία 61 ετών, όσες φορές μέχρι τώρα προσπάθησε να μιλήσει σε αρμοδίους για να βρεθεί λύση, συνάντησε είτε αδιαφορία είτε ακόμα και εχθρότητα.

Απ' την πλευρά του, ο πολύπειρος τεχνικός κολύμβησης, Ν. Γέμελος, στάθηκε και αυτός στη στάση της πολιτείας μέχρι σήμερα απέναντι στα αιτήματα των αθλητών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «μας ζητάνε υψηλό αθλητισμό, αλλά θέλουν και να μην μιλάμε». Ενώ εστίασε και στις συνέπειες του λουκέτου στον αθλητισμό, ειδικά στο άθλημα της κολύμβησης, αναφέροντας πως πλέον τα όσα γίνονται εδώ και ένα χρόνο εγκυμονούν κινδύνους να χαθεί μια σημαντική γενιά αθλητών στις ηλικίες 10-13.

Για τα προβλήματα του σωματειακού αθλητισμού μίλησε ο Μανώλης Ραγκούσης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προβλήματα υποδομών αλλά και το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος προκειμένου να καλυφθούν ακόμα και οι πάγιες ανάγκες.

Στα όσα βιώνουν εδώ και ένα χρόνοι οι ποδοσφαιριστές της Football League στάθηκε ο Παναγιώτης Ατματζίδης, κάνοντας λόγο για σημαντικά προβλήματα τόσο σε αμιγώς αθλητικά ζητήματα αλλά και στο οικονομικό σκέλος και την καθημερινότητα των παικτών.

Για την ανυπαρξία του κράτους στον ερασιτεχνικό αθλητισμό μίλησε ο Γιώργος Ιωαννίδης, τονίζοντας πως σε αυτόν οι μόνοι πραγματικοί χορηγοί είναι οι γονείς, που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αθληθούν τα παιδιά τους.

Ο Τάκης Πετρούπουλος, ως αντιδήμαρχος Πατρεών σε θέματα αθλητισμού, μεταξύ άλλων μίλησε για τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι να συντηρήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις που παραχωρήθηκαν από το κράτος, με το ίδιο όμως να αθετεί τις υποχρεώσεις του προς την Τοπική Διοίκηση.

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ από τη χτεσινή εκδήλωση θα υπάρξει σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ