Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ
Κλοπή το νέο «χαράτσι» για τη στάθμευση

Νέο «χαράτσι» εκατομμυρίων ευρώ καλεί τους δημότες να πληρώσουν η δημοτική αρχή Βόλου με το νέο Δημοτικό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΔηΣΕΣ), κάνοντας, ταυτόχρονα, ακόμη ένα «δώρο» εκατομμυρίων σε επιχειρηματικό όμιλο.

Το νέο ΔηΣΕΣ του δήμου Βόλου περιλαμβάνει 1.008 εμπορικές θέσεις υπαίθριας - παρόδιας στάθμευσης, περίπου 150 θέσεις περισσότερες από το προηγούμενο. Περιλαμβάνονται νέες οδοί και σύμφωνα με τη διακήρυξη του διαγωνισμού το κόστος στάθμευσης από 0,50 ευρώ την ώρα εκτοξεύεται στο 1 ευρώ. Το σύστημα θα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ τις καθημερινές και έως τις 6 μ.μ. το Σάββατο, με συνολική αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου λειτουργίας από 48 σε 68 ώρες, δηλαδή αύξηση κατά 20 ώρες τη βδομάδα, +40%!

Με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου μιλά για «κλοπή» που επιχειρείται στο λαϊκό εισόδημα, αφού όσοι θα θέλουν να μετακινηθούν στο κέντρο της πόλης, όπου συγκεντρώνονται μια σειρά από υπηρεσίες (ιατρικές, εμπόριο, νομικές, οικονομικές, διασκέδαση κ.ά.) θα αναγκάζονται να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, όπως και όσοι εργάζονται στο κέντρο, και τονίζει πως «αντί η δημοτική αρχή να εφαρμόσει μια πολιτική απομάκρυνσης των αυτοκινήτων από το κέντρο καθώς και απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης των πεζών, με κατάλληλα έργα και κυρίως με φθηνά, σύγχρονα, οικολογικά και με μεγάλη συχνότητα δρομολογίων, δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετατρέπει το κέντρο του Βόλου σε "μπίζνα" κερδοφορίας από τη στάθμευση».

Ταυτόχρονα επισημαίνει πως ο λαός της πόλης, μέσα από τους μαζικούς φορείς, πρέπει να καταδικάσει την πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, απαιτώντας να σταματήσει η προώθηση του νέου ΔηΣΕΣ και διεκδικώντας δημοτικά έργα για τη βελτίωση της ζωής τους, την κάλυψη των πραγματικών αναγκών και την προστασία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ