ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Αμεσα στη μάχη για την κινητοποίηση του λαού

Ν. Κουτουμάνος: «Τα όσα συνέβησαν και με το νέο έγκλημα να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου»

Παρασκευή 16 Ιούνη 2023

Από τη χτεσινή περιοδεία στους εργάτες του δήμου
Στα τελευταία τραγικά γεγονότα άμεση ήταν η αντίδραση και της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, αλλά και της Οργάνωσης της ΚΝΕ, που πραγματοποίησαν συλλαλητήριο το απόγευμα της Τετάρτης, από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου το «παρών» έδωσε στην έναρξή του ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τα συνθήματα, όπως «Κάναν τη Μεσόγειο υγρό νεκροταφείο, δε θα συνηθίσουμε ποτέ μας το σφαγείο», κ.ά., που καλούσαν τον λαό να μη συμβιβάζεται με τη βαρβαρότητα, ακούστηκαν δυνατά, δίνοντας τον τόνο.

Ταυτόχρονα, και χτες, συνεχίστηκε το άνοιγμα στον λαό απ' τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για να μην αποδεχθεί κανένας ως «κανονικότητα» το συνεχιζόμενο έγκλημα στις θάλασσες, όπου το τελευταίο τραγικό συμβάν σόκαρε όχι μόνο την Καλαμάτα, όπου αποτελεί το μοναδικό θέμα συζήτησης, αλλά όλη τη χώρα και πέρα απ' αυτή.

Η ΤΕ Μεσσηνίας στις συζητήσεις με τον κόσμο επισήμανε την ανάγκη και τα τελευταία γεγονότα να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου μπροστά στις εκλογές της 25ης Ιούνη.

Ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, μιλώντας χτες το πρωί σε συγκέντρωση εργαζομένων της καθαριότητας του δήμου Καλαμάτας, κάλεσε η οργή και η αγανάκτηση που επικρατούν στους εργαζόμενους και τον λαό να γίνουν δύναμη για ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ, που δεν δεσμεύεται απ' τις οδηγίες και τα μέτρα των ΕΕ, ΝΑΤΟ, FRONTEX και άλλων μηχανισμών τους, που με τη συνολική δράση τους οδήγησαν και σε αυτό το πολύνεκρο ναυάγιο, ως νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

«Η εκατόμβη των νεκρών δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο έγκλημα. Ετσι μόνο μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε. Ηταν ένα πλοίο που κινούνταν για μέρες στη Μεσόγειο, εντοπίστηκε και υπάρχουν ερωτήματα και σε σχέση με την αποτελεσματικότητα όλων αυτών των μηχανισμών, για το αν και κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν σ' αυτές τις ανάγκες», ανέφερε και σχολίασε:

«Θέτουμε αυτά τα ζητήματα σημειώνοντας ότι αποτελούν και κριτήριο ψήφου. Δεν είναι αθώα η ΕΕ, οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της, όπως και της Ελλάδας διαχρονικά, διότι έχει ανοίξει και η συζήτηση για τη νέα μεταναστευτική πολιτική. Σε αυτήν την κατεύθυνση, έχουν χαρακτηρίσει ασφαλή χώρα την Τουρκία, με αποτέλεσμα μόνο σε αυτή να εγκλωβίζονται εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ έχουν κάνει προσπάθειες να χαρακτηριστούν έτσι και χώρες της Βόρειας Αφρικής. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ αυτών των χωρών και της ΕΕ, όπως αυτής του 2016 με την Τουρκία, επί ΣΥΡΙΖΑ, που εγκλωβίζουν όλο αυτόν τον κόσμο με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να παραδίδονται ουσιαστικά στους διάφορους διακινητές και τα κυκλώματά τους με κίνδυνο τις ζωές τους».

Κάλεσε να μη δείξει κανένας ανοχή στις πολιτικές ΕΕ, ΝΑΤΟ, ελληνικών κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που γεννούν φτώχεια, πολέμους, επεμβάσεις όπου Γης, που μετατρέπουν τη χώρα σε μια μεγάλη ΝΑΤΟική βάση, εμπλέκοντάς την σε σοβαρούς κινδύνους όπως και τον λαό της, στο πλαίσιο και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας βρέθηκε χτες το πρωί ο Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθήνας, συγκεκριμένα στο επιχειρησιακό κέντρο που έχει στηθεί στον χώρο, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ερευνών, τον εντοπισμό των αγνοουμένων του τραγικού ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, καθώς και την κατάσταση των διασωθέντων, συνοδευόμενος από τον Ν. Κουτουμάνο και άλλα στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λαϊκά γλέντια Οργανώσεων του ΚΚΕ (2023-07-08 00:00:00.0)
Λαϊκά γλέντια από ΚΟ του ΚΚΕ (2018-07-11 00:00:00.0)
Λαϊκά γλέντια από ΚΟ του ΚΚΕ (2018-07-10 00:00:00.0)
Με αγωνιστές ταγμένους στην υπόθεση του λαού (2007-08-24 00:00:00.0)
Σε δίκη ο γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ (2007-05-17 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις (2006-08-19 00:00:00.0)