Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε δίκη ο γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας, στα δικαστήρια, στις 21 Μάη, στις 10 το πρωί

Στα δικαστήρια σύρεται άλλος ένας αγωνιστής του λαϊκού κινήματος, ο Νίκος Κουτουμάνος, γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, με προκατασκευασμένες, όπως φαίνεται, κατηγορίες, με χαφιεδίστικες πληροφορίες, βιντεοταινίες (!;) και μεθοδεύσεις από πλευράς Ασφάλειας, που, αν μη τι άλλο, εγείρουν πολλά ερωτήματα...

Συγκεκριμένα, ο Ν. Κουτουμάνος δικάζεται τη Δευτέρα, 21 Μάη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης που, τάχα, προκάλεσε με πρόθεση στο διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, Β. Δημητριάδη, αλλά και της αντίστασης κατά της αρχής.

Η κατηγορία αφορά στην πορεία διαμαρτυρίας που προσπάθησαν να κάνουν μέλη και φίλοι του ΠΑΜΕ, της Επιτροπής Ειρήνης της περιοχής και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στις 25 Μάρτη 2003, μετά την παρέλαση για την εθνική εορτή, διαμαρτυρόμενοι για την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τον πόλεμο στο Ιράκ. Αμέσως αστυνομικοί - αρχικά μόνο ένστολοι και ακολούθως συνεπικουρούμενοι από άνδρες της Ασφάλειας - επιτέθηκαν απρόκλητα στους διαδηλωτές, προσπαθώντας να διαλύσουν τη διαδήλωση. Υπήρξε μάλιστα και τραυματισμός διαδηλωτή, του Δ. Οικονομάκου, τον οποίο και προσήγαγαν στο Τμήμα. Εν μέσω της επίθεσης των αστυνομικών, με τις κλομπιές να πέφτουν «βροχή», ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας βρέθηκε τραυματισμένος, ενδεχόμενα, δεχόμενος τα τυφλά φίλια πυρά των γεμάτων ζήλο συναδέλφων του.

Σημειωτέον ότι οι αστυνομικοί, που παρουσιάζει ως μάρτυρες, στις καταθέσεις τους στις 25-26 Μάρτη και 15 Απρίλη δεν αναγνωρίζουν κανέναν ως δράστη.

Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ

«Στη Μεσσηνία αλλά και αλλού έχουμε μια ολόκληρη "βιομηχανία" δικαστηρίων ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Πολλά μέλη και στελέχη του ΚΚΕ έχουν συρθεί στα δικαστήρια, αλλά και μαθητές, αγρότες και πολλοί άλλοι, που κατά καιρούς τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Μεσσηνίας του Κόμματος και επισημαίνει: «Η δίωξη που ασκήθηκε ξεκίνησε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, την κρατάει σε εξέλιξη η κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί και οι δύο έχουν τον ίδιο φόβο για τους αγώνες των εργαζομένων, του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, έχουν τον ίδιο φόβο για τους αγώνες του λαού και του ΚΚΕ».

Καταλήγοντας, καλεί το λαό της Μεσσηνίας να καταδικάσει τις πρακτικές της κυβέρνησης και των μηχανισμών του κράτους και να δώσει το «παρών» στη συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας μπροστά στα δικαστήρια στις 21 Μάη, στις 10 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ