Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
Επιχείρηση συγκάλυψης

Προτάσεις «επαναγοράς» στην προσπάθεια να κλείσουν «άρον - άρον» το ζήτημα

Με συνοπτικές διαδικασίες, οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ που έχουν τον έλεγχο του ασφαλιστικού ταμείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ) επιχειρούν να «κλείσουν» το θέμα των υψηλού τζόγου - δομημένων ομολόγων, κάνοντας αποδεκτούς τους όρους επαναγοράς που έβαλε η τράπεζα Μαρφίν. Να σημειωθεί πως η ίδια τράπεζα είχε πουλήσει στο ΤΑΞΥ και απλά ομόλογα σε τιμές «τσιμπημένες» σε σχέση με την ανώτατη τιμή στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ). Σε κάθε περίπτωση, η εμπλοκή των Ταμείων με το χρηματιστηριακό τζόγο αποδείχνεται, για μια ακόμη φορά, εγκληματική και ολέθρια για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η πρόταση της Μαρφίν, η οποία με συνοπτικές διαδικασίες έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση του ΤΑΞΥ, προβλέπει τα παρακάτω:

  • Επαναγορά των δομημένων ομολόγων στην τιμή που πουλήθηκαν στο Ταμείο, δηλαδή 159,56 εκατ. ευρώ.
  • Το ΤΑΞΥ θα γυρίσει στη Μαρφίν τους τόκους που εισέπραξε για το διάστημα κατοχής ομολόγων, τους οποίους η Μαρφίν υπολογίζει σε 10,77 εκατ. ευρώ.
  • Ταυτόχρονα, η Μαρφίν θα πληρώσει στο Ταμείο ποσό 6,3 εκατ. ευρώ, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους, ισούται με την απόδοση που θα έδινε ένα απλό ομόλογο που θα έληγε τον Ιούνη του 2007.

Πρόταση επαναγοράς του δομημένου ομολόγου ύψους 130 εκατ. ευρώ υποβλήθηκε από την Proton στο Ταμείο των δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ). Η εν λόγω τράπεζα, επίσης, επιχειρεί να κλείσει άρον - άρον το ζήτημα προφανώς για να καλύψει τις λαθροχειρίες της κλίκας των επιτηδείων. Ετσι βάζει καταληκτική προθεσμία για την αποδοχή της πρότασης μέχρι την Τρίτη 22 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ