Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Διπλό ενιαίο χτύπημα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σχόλιο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη συζήτηση γύρω από τον εκλογικό νόμο

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον νέο κύκλο συζητήσεων σχετικά με τον εκλογικό νόμο, που άνοιξε με πρωτοβουλία στελεχών της κυβέρνησης, η Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τα αποθεματικά και την Κοινωνική Ασφάλιση:

«Σαφώς υπηρετεί ως ένα βαθμό το λεγόμενο επικοινωνιακό παιχνίδι. Η Νέα Δημοκρατία ρίχνει το γάντι στο ΠΑΣΟΚ και του λέει: Πιστεύεις ότι είσαι πρώτο Κόμμα; Ωραία, εγώ με το νόμο σού δίνω τη δυνατότητα να έχεις άνετη κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ λέει, δεν το θέλω τώρα αλλά μετά, παρότι το θέλει.

Ποια είναι η ουσία; Μέσα απ' αυτή τη φιλολογία, και τα δύο κόμματα επιδιώκουν να αντλήσουν το εξής όφελος: Να κυριαρχήσει η άποψη ότι στις επόμενες εκλογές, όποιο κόμμα και να είναι κυβέρνηση από τα δύο, αν είναι με πλειοψηφία συν 1 μπαίνουμε σε μία περίοδο πολιτικής αστάθειας και βασάνου. Θέλουν ακριβώς να πείσουν το λαό ότι δεν έχει άλλη λύση, ή η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην κυβέρνηση ή το ΠΑΣΟΚ.

Επομένως, πρέπει είτε το ένα κόμμα, είτε το άλλο να έχει μία, όσο γίνεται, άνετη πλειοψηφία. Αρα κύριοι τι θα κάνετε; Θα ταΐσετε ένα από τα δύο κόμματα. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Αυτό και οι δυο το θέλουν. Ούτε η Νέα Δημοκρατία θέλει να καταβαραθρωθεί το ΠΑΣΟΚ, ούτε το ΠΑΣΟΚ θέλει να καταβαραθρωθεί η Νέα Δημοκρατία. Αλλο ότι τώρα θέλει μονίμως να είναι ο ένας νικητής και ο άλλος να είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό το δίδυμο συμφέρει και τους δύο. Η διαφορά τους είναι ποιος θα είναι πρώτος, ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η ιστορία.

Και εμείς ακριβώς λέμε στο λαό ότι υπάρχει λύση. Βεβαίως, η κάλπη δεν μπορεί να αναδείξει ριζική λύση και να φέρει τα πάνω - κάτω, δεν έχουμε αυταπάτες. Για μας η λύση είναι η αποδυνάμωση και των δύο κομμάτων, διπλό, ενιαίο χτύπημα και στο δύο κόμματα και ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Αυτό είναι ένα ουσιαστικό βήμα και με πρακτική σημασία. Την άλλη μέρα από τις εκλογές να φοβούνται να πάρουν καινούργια μέτρα. Εάν δεν γίνει αυτό, τότε θα είναι όχι απλώς μια χαμένη 4ετία αλλά ο λαός θα υποστεί νέες, τεράστιες θυσίες. Και αν θέλετε, έχοντας και με την ψήφο του συναινέσει σ' αυτήν την εξέλιξη.

Και ένα τελευταίο: Εμείς έχουμε αντοχή, μεγάλη αντοχή. Αλλά άλλο πράγμα αντέχω, άλλο πράγμα έχω υπομονή και άλλο χάνω χρόνο. Εχει μια διαφορά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ