Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Την ερχόμενη Τρίτη η συζήτηση στη Βουλή

Αναβλήθηκε προχτές με παρέμβαση του ΚΚΕ

Με παρέμβαση του ΚΚΕ αναβλήθηκε στη Βουλή η προγραμματισμένη για την περασμένη Τρίτη ψήφιση της επαίσχυντης διακρατικής συμφωνίας της Ελλάδας με τη δικτατορία του Πακιστάν, με την οποία άνοιγε περαιτέρω ο δρόμος για το διωγμό Πακιστανών που αντιδρούν στη χούντα της χώρας τους. Με πρόσχημα τη συνεργασία για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας», η συμφωνία στρέφεται ευθέως κατά των Πακιστανών που ζουν στη χώρα μας και αποκάλυψαν τις απαγωγές συμπατριωτών τους από Αγγλους και Ελληνες πράκτορες. Ηδη κάτι τέτοιο φάνηκε και με την υπόθεση του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας, ο οποίος οδηγήθηκε στα δικαστήρια με χαλκευμένες κατηγορίες που εκπορεύτηκαν από τη χούντα του Πακιστάν. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η κύρωση της επαίσχυντης σύμβασης θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη.

Στο μεταξύ ο υπουργός Δημόσιας Τάκης Βυρ. Πολύδωρας έστειλε στη Βουλή διευκρινίσεις που του ζητήθηκαν από βουλευτές για τις επικείμενες νέες συμφωνίες με τη χούντα του Πακιστάν. Σε απάντηση ερωτήματος του Αντ. Σκυλλάκου αναφέρει ότι «δεν προωθείται, δεν έχει καταρτιστεί, αλλά ούτε σκέψη υπάρχει για σύναψη συμφωνίας αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής και έκδοσης, μεταξύ της χώρας μας και του Πακιστάν».

Ο υπουργός σημειώνει πως μόνο το Βέλγιο έχει υπογράψει με το Πακιστάν σύμβαση έκδοσης και η Ιταλία συμφωνία για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών. Η δε Ευρωπαϊκή Ενωση ολοκληρώνει αυτό το διάστημα τις σχετικές διαπραγματεύσεις με το Πακιστάν «για τη σύναψη συμφωνίας λαθρομετανάστευσης και επανεισδοχής».

Με αφορμή την προώθηση για κύρωση της επαίσχυντης συμφωνίας η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» απέστειλε επιστολή σε όλους τους βουλευτές καλώντας τους να μην προχωρήσουν στην ψήφισή της. Σε αυτήν μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «ενδεχόμενη κύρωση, της εν λόγω συμφωνίας θα αξιοποιηθεί από το καθεστώς του Πακιστάν ως νομιμοποίηση και ενθάρρυνσή του να συνεχίσει και να εντείνει την αιματηρή καταστολή του αγώνα του πακιστανικού λαού, κάθε αντίστασης στη στρατιωτική δικτατορία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ