Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο εδώλιο η αντιιμπεριαλιστική δράση

Ανακοίνωση της Οργάνωσης για την επικείμενη δίκη τεσσάρων στελεχών του Κόμματος

Σε δίκη οδηγούνται στις 5 Ιούνη τέσσερα στελέχη του ΚΚΕ από τον Εβρο, επειδή έγραψαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα σε τοίχο. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο Δημήτρης Κρεωνάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Δαμιανός Κουκουράβας και ο Τάσος Βλισίδης, μέλη της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, και ο Θοδωρής Χιόνης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο πρόσωπό τους «δικάζεται η αντιιμπεριαλιστική δράση και το δικαίωμα του ΚΚΕ να διαδίδει ελεύθερα την πολιτική και την ιδεολογία του», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ και καλεί το λαό να αντιδράσει αποφασιστικά.

Το κατηγορητήριο σε βάρος των 4 στελεχών του ΚΚΕ αναφέρει πως στις 28 Μάη του 2005 «προέβησαν στη χειρόγραφη και δημόσια προβολή πολιτικών μηνυμάτων..."STOP σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ" και "έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια" σε ακατοίκητο ιδιωτικό μέγαρο, χωρίς την άδεια της αρμόδιας αρχής», δηλαδή του δημάρχου...

Το ιδιόκτητο μέγαρο, στο οποίο αναφέρονται, στην πραγματικότητα είναι ένα κτίριο που καταρρέει λόγω της εγκατάλειψης. Τα στελέχη του ΚΚΕ έγραψαν τα συνθήματα στο πλαίσιο προπαγάνδισης της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής συνάντησης φορέων βαλκανικών χωρών που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Ιούνη στην Αλεξανδρούπολη.

Ο νόμος που επικαλούνται Αστυνομία και εισαγγελέας για τη δίωξη είναι ο νόμος του ΠΑΣΟΚ που αποβλέπει στη φίμωση, μέσα από την ισοπέδωση και ταύτιση της διάδοσης των πολιτικών ιδεών με την εμπορική διαφήμιση.

«Είναι μια ενέργεια Αστυνομίας και εισαγγελέα που ενθαρρύνεται, υπαγορεύεται από την κυβερνητική πολιτική, που επιδιώκει να περάσει με κάθε τρόπο και μέσο τα αντιλαϊκά μέτρα και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που υπηρετεί πρόθυμα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ.

Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και τις γυναίκες να αντιδράσουν μαζικά ενάντια στον ιμπεριαλισμό, να απαιτήσουν: Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές! Κάτω τα χέρια από τους αντιιμπεριαλιστές αγωνιστές! Καλεί το λαό να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα, να απομακρυνθεί από την επιρροή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να ενισχύσουν πολιτικά και εκλογικά το ΚΚΕ. «Αυτή είναι η μόνη θετική λύση για τα συμφέροντά τους», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ