Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Απαλλάσσουν τους εφοπλιστές των ποντοπόρων πλοίων!

Η συζήτηση ενός ακόμη νομοσχεδίου, που ενισχύει τους εφοπλιστές μέσω της απαλλαγής τους από τις ασφαλιστικές εισφορές και αφορά τα ποντοπόρα πλοία, ολοκληρώθηκε χθες στη Βουλή με τη συζήτηση των άρθρων του.

Το νομοθέτημα καταψήφισε το ΚΚΕ, με την εισηγήτριά του Ελπίδα Παντελάκη να τονίζει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ» και αφορά τα ποντοπόρα πλοία και τη μείωση των οργανικών συνθέσεων, η οποία εκφράζεται με τη μείωση των Ελλήνων ναυτικών από την οργανική σύνθεση και την αντικατάστασή τους από αλλοδαπούς ναυτικούς. Αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, η εισηγήτρια του ΚΚΕ τόνισε πως «το SEA ROSE τώρα λέγεται ΜΑΡΑΦΗ και είναι δεξαμενόπλοιο. Στις 23 Απριλίου 2007 είχε 8 Ελληνες. Τώρα έχει 4 Ελληνες στη σύνθεσή του. Και αναρωτιέται κανείς με όλες αυτές τις ρυθμίσεις τι θα γίνουν τα Ταμεία. Πώς θα πάρει ο κόσμος συντάξεις; Γιατί δεν μπορεί μια κατηγορία εργαζομένων να απαλλάσσεται από τις ασφαλιστικές εισφορές και άλλη όχι; Και αυτός που κερδίζει, είναι φανερό, είναι μόνο ο εφοπλισμός. Και από την άλλη οι θέσεις απασχόλησης το 1981 ήταν 87.000 θέσεις εργασίας, σήμερα είναι περίπου 22.000 σε πλοία άνω των 100 κόρων». Η Ελπίδα Παντελάκη επισήμανε ότι λόγω τέτοιου είδους ρυθμίσεων το ΝΑΤ αντιμετωπίζει προβλήματα ακόμη και για την καταβολή των συντάξεων.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, υποστήριξε ότι η απαλλαγές των εισφορών ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας και ανοίγουν το δρόμο για την ένταξη ακόμη περισσότερων πλοίων στην «ελληνική σημαία». Επίσης υποστήριξε ότι αυτή η πολιτική του υπουργείου καταπολεμά την ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ