Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ στον ευρωμονόδρομο των στρατιωτικών επεμβάσεων

Να καταδικάσει τη στρατιωτική άσκηση που γίνεται στην περιοχή Ασκού - Προφήτη και να παλέψει για την απομάκρυνση του πεδίου βολής καλεί το λαό η ΚΟΘ του ΚΚΕ

Κάλεσμα στο λαό και το μαζικό λαϊκό κίνημα της Θεσσαλονίκης να καταδικάσει την κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν τους ευρωμονόδρομους των στρατιωτικών επεμβάσεων και της καταστολής, απευθύνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με αφορμή την άσκηση σχηματισμού μάχης του Ευρωστρατού που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην περιοχή Ασκού - Προφήτη.

Είναι η πρώτη άσκηση του σχηματισμού μάχης του Ευρωστρατού και γίνεται με τη συμμετοχή 1.200 στρατιωτικών από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο. Η άσκηση ολοκληρώνεται στις 19 Μάη. Γίνεται κάτω από ψευδεπίγραφους τίτλους και σκοπούς που προβλέπουν «ανάληψη επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Εκκένωσης Αμάχου πληθυσμού». Αυτό που παραλείπεται, βέβαια, να ειπωθεί είναι ποιος προκαλεί τις κρίσεις και τον κατακερματισμό κυρίαρχων κρατών, ποιος οδηγεί στις βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών.

Οπως σημειώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, «για άλλη μια φορά η χώρα μας γίνεται πεδίο βολής για ξένους φαντάρους, χώρος ασκήσεων για τους ιμπεριαλιστές και τα πειθήνια όργανά τους ενάντια στους λαούς, προοίμιο για νέα δεινά και περιπέτειες.

Η άσκηση διεξάγεται σε μια περίοδο που εκβιαστικά από τους ιμπεριαλιστές προωθείται η "Ανεξαρτησία του Κοσσόβου", η μετατροπή του δηλαδή σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που προοιωνίζεται νέες περιπέτειες για τους λαούς των Βαλκανίων, όταν ήδη παραμένουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, την ίδια ώρα που σχεδιάζονται νέοι τυχοδιωκτισμοί στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή, ενώ το Ιράκ και το Αφγανιστάν ματοκυλιούνται καθημερινά».

Επίσης, η ΚΟΘ του ΚΚΕ χαρακτηρίζει πρόκληση το γεγονός ότι η άσκηση διεξάγεται σε μια περιοχή, όπου από την περίοδο ήδη της επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία γίνονταν ασκήσεις με απεμπλουτισμένο ουράνιο, με άγνωστες ακόμα συνέπειες για την υγεία του λαού της περιοχής και ενώ υπάρχει παλλαϊκό αίτημα για την απομάκρυνση του πεδίου βολής.

Καταγγέλλει στο λαό του νομού την πραγματοποίηση της άσκησης αυτής, που είναι ενταγμένη στους σκοπούς και τις επιδιώξεις του Ευρωστρατού και σημαίνει παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, παραπέρα περιστολή των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Και καλεί το λαό να απαιτήσει: Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Καμία συμμετοχή στον Ευρωστρατό. Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Απομάκρυνση του πεδίου βολής από την περιοχή Ασκού - Προφήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ