Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συζητήσεις για τη «διαχείριση» των δημοσκοπήσεων

Ενόψει της σημερινής συζήτησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, συνάντηση είχε χτες ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος με τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας για το θέμα των δημοσκοπήσεων. Ο «902 TV» δεν προσκλήθηκε, αλλά σιγήν ιχθύος τήρησε και η Ενωση Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Από τη συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων του υπουργού Επικρατείας με τους εκπροσώπους των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, ουσιαστικά δε βγήκε κανένα συμπέρασμα, ενώ και οι δύο πλευρές, στην ουσία, εξακολουθούν να μιλούν για αυτορρύθμιση των εταιρειών της αγοράς και όχι για νομοθετική ρύθμιση που θα έχει τη συναίνεση όλων των κομμάτων. Αλλωστε, όπως είπε ο Θ. Ρουσόπουλος, πιστεύει ότι μέχρι στιγμής η «αγορά των εταιρειών δημοσκοπήσεων και κυρίως σε κεντρικό επίπεδο, έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με έναν καλό τρόπο».

Ο υπουργός Επικρατείας έθεσε και τους προβληματισμούς του σε σχέση με τις τηλεμετρήσεις, λέγοντας να εξαιρεθούν τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές από τις μετρήσεις τηλεθέασης. Σε σχέση με το νόμο για τη συγκέντρωση και την αδειοδότηση ακόμη είναι σε ...συζητήσεις με την Κομισιόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ