Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί όνου σκιάς

Ο γνωστός «πόλεμος» αρμοδιοτήτων μεταξύ Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο επεκτείνονται οι αρμοδιότητες ελέγχου των υπηρεσιών του σε εγκαταστάσεις που μέχρι σήμερα ήταν αρμοδιότητας του ΕΦΕΤ.

Στελέχη του ΕΦΕΤ εκφράζουν ανησυχία ότι η συγκεκριμένη διάταξη ισοδυναμεί με αφαίρεση της αρμοδιότητας από το Φορέα και μεταφορά της στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ομως όλο αυτό το σίριαλ περί των αρμοδιοτήτων του ΕΦΕΤ, που συντηρείται από συστάσεως του φορέα, στην πραγματικότητα σκιάζει την ουσία, που δεν είναι άλλη από αυτή καθεαυτή την πολιτική του ελέγχου των τροφίμων.

Γιατί εδώ που τα λέμε για τους εργαζόμενους - καταναλωτές, έχει πολύ μικρή σημασία η μοιρασιά των αρμοδιοτήτων σε ένα καθεστώς μέσα στο οποίο οι έλεγχοι χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για τη νομιμοποίηση της ασυδοσίας των πολυεθνικών και των κάθε λογής κερδοσκόπων να δρουν σε βάρος της ασφάλειας και της υγείας των καταναλωτών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ