Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ - ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΩΝ
Νέα προσπάθεια συμψηφισμού

Ελπίδα Παντελάκη: Σοβαρές ευθύνες διαχρονικά και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας

Σε μια νέα κόντρα και προσπάθεια συμψηφισμού από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το θέμα των αποθεματικών των Ταμείων, κατέληξε η συζήτηση χτες στη Βουλή της τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία καταργείται η «Ειδική Γραμματεία» του υπουργείου και κατά συνέπεια ο θεσμός του γραμματέα.

Ο υπουργός Εργασίας, Βασίλης Μαγγίνας, υποστήριξε για τα αποθεματικά των Ταμείων ότι είχε κενά το νομοθετικό πλαίσιο για την ένταξή τους στο χρηματιστηριακό τζόγο. Οπως είπε «το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εκκινούνταν ήταν το ολιγότερο χαλαρό έως και διάτρητο και δεν καθόριζε καθόλου όρους και προϋποθέσεις επενδυτικής δραστηριότητας». Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Φλωρίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταργεί μεν την ειδική γραμματεία του υπουργείου Εργασίας πλην όμως διατηρεί την οργανωτική δομή της.

«Οι τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, αναδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες διαχρονικά και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε παρεμβαίνοντας η εισηγήτρια του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, προσθέτοντας ότι σήμερα και τα δυο κόμματα επιδιώκουν το συμψηφισμό των ευθυνών τους. Η Ελπίδα Παντελάκη συνέχισε τονίζοντας: «Εμείς ζητάμε από τον ελληνικό λαό ακριβώς να γυρίσει την πλάτη και να τιμωρήσει τα δύο κόμματα γι' αυτό το συμψηφισμό. Εδώ είναι συγκεκριμένα τα πράγματα. Αν θα δοθούν τα χρήματα και πώς θα διερευνηθούν για τα δύο, για τα τρία, για τα πέντε, για τα δέκα χρόνια. Καταληστεύονται τα Ταμεία τα τελευταία πενήντα, εξήντα χρόνια και γι' αυτή τη ληστεία ακριβώς πρέπει να αναλάβουν και την ευθύνη».

Η βουλευτής του ΚΚΕ κατέληξε αναφερόμενη συνολικά στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν για την Κοινωνική Ασφάλιση. Οπως είπε «το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία από κοινού όλα αυτά τα χρόνια, και ιδιαίτερα μετά τη μεταπολίτευση, έχουν ψηφίσει νόμους που έχουν αυξήσει τα όρια ηλικίας, έχουν μειώσει τις συντάξεις, φοροαπαλλάσσουν εφοπλιστές, βιομηχάνους από τις ασφαλιστικές εισφορές. Η μαύρη εργασία, η μερική απασχόληση, όλα αυτά αδειάζουν τα Ταμεία και δεν τα γεμίζουν για να δημιουργούν αποθεματικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ