Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διασφάλιση των αποθεματικών και διεύρυνση των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων

Σε συνέντευξη Τύπου, χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρουσίασε την πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος

«Αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση που επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία, αυτοί που ευθύνονται για τις συντάξεις πείνας, αυτοί που τσακώνονται μεταξύ τους για μισό ευρώ τη μέρα διαφορά στις παροχές, δεν μπορεί να εμφανίζονται ως σωτήρες. Είναι νεκροθάφτες και έχουν πολιτικό όνομα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Με τη γενική αυτή πολιτική τοποθέτηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έδωσε το στίγμα της πρότασης νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος με τον τίτλο «Διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων». Την πρόταση νόμου παρουσίασε χτες η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί την τρίτη κατά σειρά ανάλογη παρέμβαση του Κόμματος στην παρούσα Βουλή, μετά από τις αντίστοιχες προτάσεις νόμου για την προστασία των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Η ανυποχώρητη πάλη το δυνατό μας σημείο

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να παρασυρθεί από τον αποπροσανατολιστικό και εξαιρετικά υποκριτικό καυγά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που έχει αγγίξει τα όρια της εξαχρείωσης», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα στην εισηγητική της τοποθέτηση, και συνέχισε:

«Με τον καυγά τους, πέραν της ιδιοτέλειάς τους, επιδιώκουν να κρύψουν τη σύμπλευσή τους σε βασικές και στρατηγικής σημασίας επιλογές.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής και μαζικής του δράσης τα λαϊκά προβλήματα. Σ' αυτό το έδαφος, απευθυνόμαστε στο λαό και του λέμε: Υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος, βρίσκεται στα δικά σου χέρια. Το δυνατό σημείο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι ο δικομματικός καυγάς και η συστηματική προσπάθεια να πείσουν το λαό ότι η πολιτική τους είναι μονόδρομος. Είναι ο εκφοβισμός, τα πλαστά διλήμματα, η εκστρατεία εξαγοράς συνειδήσεων, ο εκβιασμός και η καλλιέργεια της μοιρολατρίας. Ταυτόχρονα, όμως, αποδεικνύει και την αδυναμία τους να πείσουν ένα μεγάλο μέρος του λαού ότι κυβερνούν για το καλό του.


Το δυνατό σημείο του ΚΚΕ είναι ότι παλεύουμε ανυποχώρητα, δεν υποκύπτουμε στις πιέσεις και στους εκβιασμούς. Παλεύουμε για τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, επιζητώντας να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να ανακόψουν μέτρα, να αποσπάσουν κατακτήσεις και παραχωρήσεις έστω και προσωρινές. Δε βάζουμε όμως τελεία και παύλα. Στο έδαφος της πάλης αυτής δουλεύουμε, όσο εξαρτάται από εμάς, να ανοίξει μια πόρτα, ένα παράθυρο, έστω και μια χαραμάδα, που θα επιτρέψει με αισιοδοξία να παλεύουμε για τη ριζική αλλαγή που έχει ανάγκη η μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Το δυνατό μας στοιχείο είναι ότι παλεύουμε για τη συγκρότηση της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας που έχει ανάγκη η λαϊκή πλειοψηφία, μιας συμμαχίας που δε φιλοδοξεί απλά να αποσπάσει περισσότερες βουλευτικές έδρες για να πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση που με άλλοθι αριστερό θα παίρνει όλο και χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα, όπως έγινε και γίνεται σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, που διάφοροι μετανιωμένοι δίνουν χέρι βοήθειας στα κόμματα της εξουσίας, με πρόσχημα να σώσουν τους λαούς από την καταστροφή.

Το δυνατό μας στοιχείο είναι ότι αποκαλύπτουμε έγκαιρα αυτό που θα συμβεί αύριο και δεν αγωνιζόμαστε εκ των υστέρων, στο και πέντε».

Αυτό που τρομάζει το δικομματισμό είναι πλεονέκτημα για το λαό

Αναφερόμενη στην τακτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενόψει και των επερχόμενων εκλογών, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε: «Και τα δύο κόμματα ενδιαφέρονται να οδηγήσουν το λαό να περπατάει στα τέσσερα, να μειώσει τις δίκαιες απαιτήσεις του και να εκλιπαρεί για ψίχουλα, μικροπαροχές, με αντάλλαγμα την εξάρτηση και την υποταγή, τη διαμόρφωση ενός καθεστώτος φοβίας και εκβιασμού πότε με τον εκλογικό νόμο και την κυβερνητική σταθερότητα, πότε με το τρομοκρατικό επιχείρημα ότι αν αντισταθούμε στις επιλογές της ΕΕ τότε χανόμαστε.

Και τα δύο κόμματα, σηκώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης μεταξύ τους, κλαίνε και οδύρονται ότι ο τόπος θα μπει σε περιπέτεια αν προκύψει κυβέρνηση με συν ένα ή δύο βουλευτές διαφορά, ή αν απειληθεί η αυτοδυναμία.

Αυτό που τρομάζει τα δύο κόμματα είναι πλεονέκτημα για το λαό.

Αδύνατη κυβέρνηση, αδύνατη αξιωματική αντιπολίτευση είναι το μόνο ρεαλιστικό και αισιόδοξο βήμα που μπορεί να γίνει στις επόμενες εκλογές, με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ από όλους εκείνους που θέλουν συνεπή πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, χωρίς παζάρια και ενδοτισμό. Στις εκλογές ένα ντέρμπι πρέπει να διεξαχθεί ανάμεσα στα κόμματα της εξουσίας και στη λαϊκή πλειοψηφία που θέλει να ανοίξει μια πόρτα, ένα παράθυρο, μια χαραμάδα προς τα εμπρός».

Η πρόταση του ΚΚΕ

Δίνοντας το περίγραμμα της πρότασης νόμου του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Η απαίτηση των εργαζομένων να συμπεριλάβει δύο σκέλη, δύο ενότητες σε αλληλοσύνδεση και διαπλοκή: Και επιστροφή όλων των κλεμμένων από τότε που άρχισε η κλοπή για πρώτη φορά και μέτρα διεύρυνσης των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Αν διαχωριστεί τεχνητά ο αγώνας με επιλεκτικό αίτημα την επιστροφή των κλεμμένων της τελευταίας 3ετίας ή το πολύ της 7ετίας, για να γίνει συμψηφισμός, τότε αφήνουν εκτεθειμένο το ασφαλιστικό σύστημα και τον αγώνα τους να μανουβράρουν τα δύο κόμματα και να ανοίξουν το δρόμο για την αύξηση των εισφορών, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την επιχορήγηση των εισφορών για την εργοδοσία. Δουλεύουν και τα δύο κόμματα για να σπρώξουν ένα μέρος των εργαζομένων που έχουν κάποιες αντοχές στη διπλή και τριπλή ασφάλιση. Να αιμοδοτήσουν δηλαδή τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ